BURSA, () - CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, Bursa’daki bir okulda görev yapan iki öğretmenin, kız öğrencilere tacizde bulunduğu iddiasını soru önergesiyle TBMM’ye taşıdı. Erdemir, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya, iki erkek öğretmenin, yaşları 10-13 arasında değişen 6 kız öğrenciye tacizde bulunup bulunmadığını, öğretmenlerin velilerden izin almadan öğrencileri otomobil ile gezdirip gezdirmediklerini sordu.
CHP Milletvekili Aykan Erdemir, soru önergesinde merkez Nilüfer İlçesi’ndeki bir okulda, iki öğretmenin 10-13 yaşlarındaki kız öğrencileri taciz ettiğini velilerin izni olmadan okul dışına çıkarıldıklarına dair iddialar bulunduğunu belirterek, "Bilim Müzesi vesaire gezisi yapacağız"diyerek 6 kız öğrenciyi kendisine ait özel aracına bindirdiği iddia edilen bir öğretmenin öğrencilere Bursa turu yaptığı ve yemek ısmarladığının da bu iddialar arasında yer aldığını kaydetti.
Önergede, velilerin önce okul idaresine başvurduğunu, sonuç alamayınca durumu ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yazılı olarak bildirdiklerine dair iddialar olduğunu kaydeden Erdemir, aynı okulda görev yapan bir kadın öğretmenin de, olanlar karşısında Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvuruda bulunduğunu ifade etti. Erdemir'in, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlamasını istediği önergede şu soruları sordu:
"Söz konusu okuldaki iddia edilen taciz ve cinsel istismara ilişkin veliler tarafından Nilüfer İlçe ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne herhangi bir şikayette bulunulmuş mudur? Şikayette bulunulduysa velilerin şikayetlerine ve iddialarına ilişkin herhangi bir inceleme veya soruşturma yapılmış mıdır? Yapıldıysa hangi sonuçlara ulaşılmıştır? Yapılmadıysa bunun gerekçesi nedir? Aynı okulda görev yapan bir kadın öğrenmen, kız öğrencilerin erkek öğretmenlerin cinsel istismarına uğradıklarını düşünerek bir şikayette bulunmuş mudur? Bulunduysa hangi tarihte şikayette bulunulmuştur ve söz konusu şikayete ilişkin hangi işlemler yapılmıştır? Söz konusu okulda yaşandığı iddia edilen taciz ve cinsel istismara ilişkin bugüne kadar bakanlığınıza herhangi bir şikayette bulunulmuş mudur? Bulunulduysa hangi girişimlerde bulunulmuş ve hangi işlemler yapılmıştır?"