CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, Gülnar İlçesi'ne bağlı Büyükeceli'de yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Santrali için hazırlanan 2'nci ÇED Raporu'nda bazı eksiklikler olduğu için reddetme yerine neden süre verildiğini sordu.
Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş. tarafından yapılması planlanan Nükleer Güç Santralı, Radyoaktif Atık Depolama Tesisi, Rıhtım, Deniz Dolgu Alanı ve Yaşam Merkezi projesine ilişkin 1'inci Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu'nun İnceleme Değerlendirme Kurulu tarafından Ekim 2013'te reddedildiğini dile hatırlatan Milletvekili Aytuğ Atıcı, yazılı soru önergesiyle Bakan Taner Yıldız'a şu soruları yöneltti:
"Akkuyu nükleer santrali için sunulan 2'nci ÇED Raporu'nda eksiklikler tespit edildiği, raporu reddetmek yerine raporun tamamlamasının istendiği ve süre verildiği doğru mudur? Doğru ise gerekçesi nedir? Verilen süre nedir? Raporu reddetmek yerine, eksikleri gidermek için süre vermek yasal mevzuat karşısında çalışmalara başlamış olan şirkete zaman kazandırılmakta mıdır?, ÇED raporları kaç kez reddedilince şimdiki nükleer santral projesinden vazgeçilecektir? Eksikliklerin giderilmesi için ne kadar beklenecektir?, "Nükleer Güç Santralı, Radyoaktif Atık Depolama Tesisi, Rıhtım, Deniz Dolgu Alanı ve Yaşam Merkezi" projesine ilişkin, ilgili şirketin revize ederek sunduğu 2. ÇED Raporu hangi tarihte verilmiştir? Raporu kamuoyu ile paylaşacak mısınız? Paylaşmayacaksanız nedeni nedir?, 2'nci ÇED Raporu inceleme değerlendirme kurulu toplantısının ne zaman, nerede yapılacağı neden halen açıklanmamıştır? Bu konuda tarih verecek misiniz?, Revize edilmiş 2'nci ÇED Raporunun Bakanlığa sunulmasından itibaren inceleme değerlendirme kurulunun toplanması neye göre belirlenmektedir?"

FOTOĞRAFLI