GREV ÖNLÜĞÜ GİYİP, İŞÇİLERLE HALAY ÇEKTİ
Bursa’dan Yenişehir İlçesi'ne geçen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Meclisi Üyesi Yakup Akkaya, grevde 6’ncı gününü dolduran Yenişehir Şişecam işçilerini ziyaret etti. Ziyarete, CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik ve CHP Yenişehir İlçe Başkanı Ahmet Köse de katıldı. Yenişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Şişecam Fabrikalarına gelen CHP Genel Başkanı Yakup Akkaya’yı Kristal İş Bursa Şube Başkanı Ali Şıracı ve cam işçileri karşıladı. İlk olarak 'Grev Gözcüsü' yeleğini giyen Akkaya, daha sonra cam işçileriyle birlikte halay çekti, işçilerle birlikte slogan attı. Kendisinin de sendika başkanlığı yaptığını hatırlatan CHP Yakup Akkaya, şöyle dedi:
"Dün Trakya’daydık. Bugün buraya sizlerle birlikte olmak için geldik. Kristal İş; Türkiye’de ilklere imza atmış bir sendika. Buradaki gelişmeleri ve hak arayışınızı başından bu yana takip ediyorum. Neden greve gittiğinizi biliyorum. Bu grev, haklı ve meşrudur. Şişecam; 1935 yılında kurulan dev bir dünya markasıdır. Dünya devi olmasında işçilerin de büyük payı, emeği vardır. İşçiler bedel ödemiştir. Cam işçisi ürettiğinin hakkını almak için mücadele veriyor."
Grevin başarılı olması için CHP olarak ellerin ne geliyorsa yapacaklarını da ifade eden Akkaya şöyle devam etti:
”Önümüz Ramazan, buradan işverene çağrı yapıyoruz, gelin, firmanızı dünyada marka haline getirmiş işçileriniz isteklerini dikkate alarak, bu sıcakta aileleriyle birlikte sıkıntıya sokmayın. Burada sadece işçi zarar görmez, işletme de zarar görür. Burada kimse Şişecam’ı babasının çiftliği gibi yönetmesin. Bu işin takipçisiyiz. Şunu belirtmeliyim, işçinin işçiden başka dostu yoktur."
Kristal İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Ali Şıracı da, Akkaya’ya verdiği destekten ötürü teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI