CHP Cezaevleri İnceleme ve İzleme Komisyonu üyesi olan Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, cezaevlerindeki olumsuz koşulları protesto etmek amacıyla Kandıra F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi önünde çadır kuran kapatılan DEP'in eski milletvekili Mahmut Alınak'ı ziyaret etti. Ağbaba ve Işık, cezaevlerinde tecrit, keyfi muamele, insanlık dışı uygulamalar ve devletin gözetiminde tecavüz olduğunu öne sürdü.
Geçen yıl KCK'ya yönelik operasyon kapsamında 8 ay tutuklu kaldığı Kandıra F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi önüne saat 11.00'de gelip, çadır eylemi başlatan kapatılan DEP eski milletvekili Mahmut Alınak eylemini sürdürürken geceyi çadırda geçirdi. Alınak'ı bugün Ankara'dan gelen aynı zamanda CHP Cezaevleri İzleme Komisyonu üyesi olan Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve Erzincan Millitvekili Muharrem Işık ziyaret etti. Ağbaba, Mahmut Alınak'ı kutladığını belirterek, şöyle dedi:
"Türkiye'de herkesin etkilendiği bu sorunu dile getirdi. Böyle bir eylemde bulunmasını saygıyla karşıladım. 2 yıldan beri Türkiye'de CHP Cezaevi Komisyonu üyeleri olarak cezaevlerini geziyoruz. Cezaevlerinde birçok sorun var. Cezaevlerinde tecrit, keyfi muamele, insanlık dışı uygulamalar, devletin gözetiminde tecavüz, çıplak arama var. AKP hükümeti özgürlüğü sadece kadının türbanı olarak görüyor. Ama cezaevinde kalan kadınlarımızın hangi siyasi görüşte olursa olsun çıplak olarak  aranmasına tabi tutulduğunu biliyoruz. Özellikle çıplak uygulama konusundaki hükümetin uygulamış olduğu politikalar dünyanın hiçbir yerinde yok. Bir de eli silaha değmemiş, şiddete bulaşmamış insanlarda cezaevlerinde."
Erzincan Milletvekili Muharrem Işık da, cezaevlerinin içler acısı durumda olduğunu, bu hafta içinde cezaevlerindeki tutkukluların hasta ve hükümlülerin durumunun görüşülmesi için araştırma önergesi verildiğini hatırlattı. Işık, hükümetin bu konuda adım atmaya niyetli olmadığını savunurken "Edindiğimiz bilgilere göre 150'si ağır, 550 mahkumun hasta olduğunu, cezaevinde kalmaması gerektiğini tesbit etmişken Çarşamba günü Adalet Bakanı sorduğum soruya '35 tane hükümlünün hasta olduğu' yanıtını veriyor. Bilmemesi mümkün değil, bildiği halde doğru açıklamıyor. Televizyonlara çıktıklarında ne yazık ki ne kadar güzel cezaevleri yaptıklarıyla övünüyorlar. Aslında bu utanç tablosudur. Muhalefet olan herkesi maalesef terör örügütü olarak göstermeye çalışıyor ve marjinallikle suçluyorlar" dedi.
Milletvekilleri, bir süre sonra cezaevinden ayrılırken, Mahmut Alınak'ın prostosunu yarın da sürdüreceği belirtildi.