CHP Elazığ İl Başkanı Mustafa Kemal Atikeler, il yönetimiyle birlikte, kent merkezindeki dersaneleri ziyaret ederek, yöneticileriyle bir süre görüştü. Görüşmeler sırasında hükümetin 11 yılda 5 Milli Eğitim Bakanı değiştirdiğini belirten Atikeler, "Çocuklarını yurt dışında okutan Başbakan'dan dersanelerin önemini anlamasını beklemiyoruz" dedi.
CHP İl Başkanı Mustafa Kemal Atikeler ve beraberindekiler, ilk olarak FEM Dersanesi'ni ziyaret ederek Genel Müdür Yardımcısı Tuna Akan ile bir süre görüştü. CHP heyetine, son günlerde ülke gündemini meşgul eden derseneleriyle ilgili bilgi veren Akan, "Bu gündemle alakalı hem yanımıza destek olmaya, hem de derdimizi paylaşmaya, bu konuyla alakalı topluma faysalı olabilecek meseleler neyse onları beraber dertleşmeye geldiler. Biz de beraber dertleşmiş oluyoruz şu anda. Birkaç gündür de basından takip ettiğimiz kadarıyla öğrenciler farklı kesimlerin eline düşmüş olacak. Basını takip ettiğinizde bunları fark edeceksiniz. Hatta dün de zannediyorum mitinglerde açıklamalar yapıldı. Dershanelerden oluşan boşluğu biz dolduralım. Biz bu gençleri alalım farklı farklı şekillerde yönlendirelim. Hani Hizbullahtır, BDP’dir değişik partilerin de bu konuyla ilgili değişik açıklamaları var" dedi.
Final Eğitim Kurumları Bölge Yöneticisi Sabri Turan da kendisini ziyaret eden CHP heyetine yaptığı konuşmada, "Öncelikle dershanecilik sadece Türkiye’de değil, dünyanın bütün gelişmiş ülkelerinde Amerikası'ndan Japonyası'na kadar var ve dershaneler, okulun yerini alan, okulun yaptığı işi yapan kurumlar değil. Türkiye’de sınav sisteminin olduğu bir gerçek. Hükümetin bu konudaki görüşleri ve dayatmalarını da kabul etmiyoruz. Dershaneye olan ihtiyaç ortadan kalkmadan, dershanelerin kapatılması bir oldu-bittiye getirilmesini de anlamış değiliz. Mesele şudur; Türkiye’de iyi insan, iyi gençler ve iyi öğrenci yetiştirmek, milli eğitimin radikal tedbirler alması gerekir ama dershaneler, alınacak bu çalışmaların odak noktasında olmamalıdır" diye konuştu.
CHP Elazığ İl Başkanı Mustafa Kemal Atikeler ise, CHP heyeti olarak dersaneli ziyaret ederek idarecileriyle görüştüklerini belirterek, "Bizler dershanelerin kapatılmasındansa önce eğitimdeki eksiklerin giderilmesini, dershanelerin kapattığı yamaların öncelikle doldurulması gerektiğini düşünüyoruz. Bunlar kapatılmadan tüm eğitimdeki suç sanki dershanelerdeymiş gibi dershanelere yüklenilmesini doğru bulmuyoruz. Tabi 11 yılda 5 tane bakan değiştiren, her yıl birçok müfredatını, programını tekrar, tekrar yüzlerce kere değiştiren bir hükümetten, eğitimde bir atılım yapmasını da çok beklemiyoruz. Dershanelerin ne kadar önemli olduğunu çocuk yetiştiren aileler bilir, buna ben de dahilim ve 3 çocuğum üniversitede okuyor, hepsi dershanelerden geçti. Tabi Başbakan gibi çocuğunu yurtdışında Amerika’da okutan, dershane ihtiyacı olmayanların, dershanelere ne kadar ihtiyaç olduğunu bilmesini beklemiyoruz zaten. Ama Türkiye’de şu anda bir dershane gerçeği var ve çocuklar buna muhtaç, eğitim buna muhtaç ve müfredat bunu gerektiriyor" diye konuştu. GY(GG/AAA)(FOTOĞRAFLI)