CHP, AK Parti’nin seçim yasaklarına rağmen Türk bayrağını siyasi propaganda amaçlı kullandığı iddiasıyla İzmir Valiliği’ne şikayet dilekçesi verdi.
Konak’ta Gaziosman Paşa Caddesi ile Şair Eşref Bulvarı'nın birleştiği kavşakta, AK Parti’nin bayrağı, Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Türk bayrağından oluşan bayraklar asıldığını belirleyen CHP İzmir İl Başkanlığı, dilekçeyle İzmir Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü’ne şikayette bulundu. CHP’nin şikayet dilekçesinde, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 'siyasi partilerin süsleme amaçlı sadece parti bayrakları asacağı'na ilişkin bildirisine dikkat çekildi. CHP İzmir Seçim ve Tanıtımdan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Altan İnanç, Türk bayrağının seçim malzemesi olarak kullanılmasına müsaade edemeyeceklerini belirterek, “Dilekçemizi yolladık, acilen gereğinin yerine getirilmesini bekliyoruz. Umarız diğer dilekçemiz gibi emniyette bekletilip, AKP’nin yasalara aykırı uygulamasına göz yumulmaz. Aksi takdirde artık İzmir’de YSK’nın yasaklarına kimse uymaz ve tam bir karmaşa yaşanır. Bunun sorumlusu da yasaları yerine getirmeyenler olur” dedi.
CHP, İzmir’de daha önce de adayların binaları fotoğraflarıyla kaplamasının seçim yasaklarına girdiği gerekçesiyle AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın resminin yer aldığı dev afişin, Çankaya’da bir binaya asılmasını şikayet etmiş, ancak yetkililerden bir yanıt alamadığını bildirmişti.