CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın katılımı ile geçen 24 Haziran'da törenle temeli atılan İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi binası inşaatıyla ilgili herhangi bir çalışma yapılmadığını, atılan temelin siyasi amaçlı olduğunu ileri sürdü.
Onur Kaytan yaptığı yazılı açıklamada, Yozgat'a yeni bir İmam Hatip Lisesi ve ortaokulunun yapılacağını milletvekili seçimleri öncesinde dillendiren iktidar partisinin, yerel seçimler öncesinde hafriyat çalışması yaptırdığını hatırlattı. Kaytan, "Cumhurbaşkanlığı seçimleri arifesinde bir kez daha gündeme getirilen İmam Hatip Lisesi binası inşaatıyla ilgili Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ'ın da katılımı ile 24 Haziran 2014 tarihinde tören yapılıp, temel atıldı. Aradan geçen süre içerisinde attıkları temeli unutup, çivi bile çakmadılar. Siyaset yapıyorlar, halkı kandırıyorlar" dedi.
CHP Yozgat İl Başkanı Kaytan, 2011 yılında Yozgat Belediyesi tarafından Türkiye Futbol Federasyonu ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa yaptırılıp, hizmete sunulan spor tesisleri yıktırılıp, yerine yapılmak istenilen İmam Hatip Lisesi binasının siyasete alet edilmeye çalışıldığını iddia etti.
Kaytan, "Amaç temel atıp, Yozgat'a hizmet getirmekten ziyade Cumhurbaşkanı adayı hemşerimiz Ekmeleddin İhsanoğlu'nun önünü kesmek olduğunu, Adalet Bakanının burada yaptığı konuşmadan da anlamaktayız" diye konuştu.
CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan yaptığı yazılı açıklamasının sonunda, İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi binasının temel atma töreni ve sonrasındaki mevcut durumu gösterir fotoğrafları da paylaştı.

FOTOĞRAFLI