Mehmed Hakkı ÖZBAYIR/ MANİSA, () - ÜLKE genelinde rakibi Recep Tayyip Erdoğan'ın gerisinde kalan Ekmeleddin İhsanoğlu, Manisa il genelinde oyların 48.2'lik kısmını alarak seçimi önde tamamladı. Erdoğan'ın 46.2'lik oy aldığı seçimde, Selahattin Demirtaş da 5.6'de kaldı. CHP ve MHP'lilerin buruk sevinç yaşadığı kentte Ak Partililer, Recep Tayyip Erdoğan'ın zaferini meydanda kutladı.
Kentte Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Recep Tayyip Erdoğan'ı geçtiğini kaydeden CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisalıların Erdoğan'a 'hayır' dediğini söyledi. Ülke genelinde Erdoğan'ın istediği sonucu alamadığını ve katılım oranının az olduğunu belirten Özel, "Erdoğan 20 milyon oy aldı. Karşısında 35 milyon insan var. 35 milyon insan Tayyip Erdoğan'a oy vermedi. Başkanlık sistemini hayal eden bir kişiye iyi bir cevaptır bu. Aslında Erdoğan istediği sonucu alamadı. Bu tartışmalı bir seçimdir. Tüm ülkeyi kapsayan bir başbakan seçilemedi. Bu sonuçlar doğru analiz edilmelidir. Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'ın aldığı her 20 oyun karşısında 35 oy var. Bundan sonraki beklentimiz ötekileştirmeyen, görevini anayasal sınırlar içerisinde yapan, ülkeyi gerginliğe sürüklemeyen bir yönetim ve cumhurbaşkanı olmasıdır. Bunları yapmadığı taktirde ülkede gerginlik eksik olmayacaktır. Attığı her adımın takipçisi olacağız" dedi.
MİLLET KENDİ CUMHURUNU SEÇTİ
Bugünün ülke için bir milat olduğunun altını çizen Ak Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, "10 Ağustos artık Türkiye için unutulmayacak bir milat oldu. Millet kendi cumhurunu seçti. Hür iradesiyle sandık başına giderek Başbakanımız, liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı seçti. Artık Türkiye'de yeni bir dönem başlıyor. Türkiye dünyada istediği yeri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte alacak" diye konuştu.
Manisa'da Ekmeleddin İhsanoğlu'nun yaklaşık 4 bin oy farkıyla öne geçtiğini dile getiren Baybatur, "Cumhurbaşkanlığı seçimi Türkiye'miz için sevindirici ama Manisa için üzücü bir durum. Ancak bu unutulmasın, 14 siyasi partinin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na karşı partimizin adayı Sayın Başbakanımız yaklaşık yüzde 47.50 civarında oy almıştır. Yerel seçimlerde yüzde 36.7 alan Ak Parti'nin oyu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 47.50'lere yükselmiştir. Yani Manisa'da kaybetmedik. Tam tersine oyumuzu yükselttik" diye konuştu. 
HALKIMIZIN SON SÖZÜNE KARŞI SAYGILIYIZ
Cumhurbaşkanlığı seçiminin ülke geneli için hayırlı olmasını dileyen CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, "Partimizin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili görüşleri hiçbir zaman değişmez. Bu seçimlerde devletin imkanlarını kullanarak bir seçim çalışması yapan Başbakan vardı. Kendi imkanları çerçevesinde milletin gücüyle çalışan bir Ekmeleddin İhsanoğlu vardı. Halkımızın son sözünü söyledi. Halkımızın son sözüne karşı saygılıyız. Şunda bizim tek talebimiz seçilen Cumhurbaşkanını herkesi kucaklayan, etnik ayrım yapmayan, zengin değil, fakiri koruyan bir anlayış içinde ülkeyi yönetmesidir. Ancak Başkanlığında bunu yapmayan, Cumhurbaşkanlığında da bunu yapacak gibi görünmüyor" dedi.
BİZİM BEKLEDİĞİMİZ OY ORANI ÇOK YÜKSEKTİ 
MHP Manisa İl Başkanı Tanju Balatlı, Türkiye genelinde Cumhurbaşkanlığı seçimini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanmasını "Türkiyemiz için hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde değerlendirdi. MHP İl Başkanı Balatlı, Manisa'da Ekmeleddin İhsanoğlu'nun çıkmasına "Manisa'da adayımız Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu çıkmasına karşın istediğimiz başarıyı yakalamadık. Bizim beklediğimiz oy oranı çok yüksekti. Ama bunu başaramadık. Bunu nedenlerini de araştıracağız" dedi.
AK PARTİLİLERDEN MEYDANDA KUTLAMA
CHP ve MHP'lilerin buruk sevinç yaşadığı kentte Ak Partililer, Recep Tayyip Erdoğan'ın zaferini kutlamak için sokağa döküldü. Manolya Meydanı'nda kutlama yapan Ak Partililer 'Vur vur inlesin, Pensilvanya inlesin, Eklemeddin dinlesin' sloganları attı. Şarkılar eşliğinde kutlama yapan Ak Partililer Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'ın konuşmasıyla coştu. Kalabalığa seslenen Özdağ, "Muhtar bile seçilemez dediler Cumhurbaşkanı seçildi. Türkiye haklının, mazlumun yanında yer aldı. Dünya liderine destek verdi. Bundan sonra 2015'de başkanlık sistemine geçeceğiz. Türkiye Recep Tayyip Erdoğan ile çağ atlayacak" dedi.
Ak Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç da Manisa'daki sonuçtan dolayı üzgün olduklarını ancak ülke genelindeki sonucun önemli olduğunu ifade etti.

FOTOĞRAFLI