TÜRKİYE Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği üyeleri, CHP'nin istemi üzerine 6100 Sayılı Hukuk Mahkemeleri Kanunu'nun 3. Maddesi'nin iptal edilmesini protesto ettti. Bu maddenin iptali ile şehit ailelerini ve gazileri mağdur ettiğini, tazminat konusunda büyük hak kaybına uğrattığını belirten dernek üyeleri CHP Genel Merkezi'nin önüne siyah çelenk bıraktı.
CHP Genel Merkezi önünde bir araya gelen Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği üyeleri, basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Dernek Başkanı Taner Uran, 6100 Sayılı Hukuk Mahkemeleri Kanunu'nun 3. Maddesi'nin CHP'nin iptal istemi üzerine iptal edildiğini dile getirdi. Uran, iptal edilen maddenin, 'Her türlü idari eylem ve işlemler ile idarenin sorumlu olduğu diğer sebeplerin yol açtığı vücut bütünlüğünün kısmen veya tamamen yitirilmesine yahut kişinin ölümüne bağlı maddi ve manevi zararların tazminine ilişkin davalara asliye hukuk mahkemeleri bakar. İdarenin sorumluluğu dışında kalan sebeplerden doğan aynı tür zararların tazminine ilişkin davalarda dahi bu hüküm uygulanır maddesi' olduğunu söyledi. Uran, bu maddenin iptali ile şehit ailelerini ve gazileri mağdur ettiğini, tazminat konusunda büyük hak kaybına uğrattığını belirtti. Grup üyeleri yapılan açıklamanın ardından CHP önüne siyah çelenk bırakarak Genel Merkez önünden ayrıldı.
Eylemin ardından CHP'den yapılan yazılı açıklamada, verilen kararın doğrudan şehit yakınları, gaziler ve ordu vazife malulleriyle ilgili olmadığı belirtildi. Açıklamada, CHP'nin yapmış olduğu başvurunun temelinde tazminat haklarının ortadan kalkması değil, tam tersine hakların ortadan kaldırılmasının veya zarar görmesinin engellenmesinin amaçlandığı kaydedildi.