Enver ALAS - Cemal KÖYÜK/İSTANBUL, () AVCILAR Denizköşkler Mahallesi'ndeki evinde dün gece hayatını kaybeden CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu (62) için taziyeler evinin yakınında bulunan bir restoranda kabul edildi.
Taziyeleri Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nun oğlu Erdem Aslanoğlu, ağabeyi Mehmet Aslanoğlu, kardeşi İbrahim Aslanoğlu ile yakınları kabul etti. Taziyeye CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Parti Meclisi üyesi ve İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, CHP Milletvekilleri Kamer Genç, Süleyman Çelebi, Faik Tunay, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile partililer ve yakınları gelenler arasındaydı. Gazetecilere kısa bir açıklama yapan oğlu Erdem Aslanoğlu, babasının evde fenalaştığını ve hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybettiğini söyledi. Babasının yardımsever bir insan olduğunu belirten Erdem Aslanoğlu, "Babam insanları olan sevgisinden dolayı kalbini çok zorladı. Soma'da yaşanan olay da kendisini çok üzdü. Rahatsızlanmadan önce televizyonda Soma ile ilgili haberleri izliyormuş. İnsanları çok seviyordu, herkese yardım etmek istiyordu. Kalbi daha fazla dayanmadı" diye konuştu.

"FEDAKAR BİR İNSANDI, HALK ADAMIYDI"
Akif Hamzaçebi ise Ferit Mevlüt Aslanoğlu ile 12 yıldır parlamentoda birlikte çalıştığı yakın bir arkadaşı olduğunu belirterek, "Milletvekilliği arkadaşlığımızın ötesinde arkadaşlık duygularıyla da birbirimize bağlı olduğumuz çok değerli, iyi sıfatına layık bir arkadaşımızdı. Ölümü bizde şok etkisi yarattı. Fedakar bir insandı, halk adamıydı. Vatandaşların sorunlarını meclise taşıma konusunda, onların sorunlarıyla yakından ilgilenmesiyle örnek bir siyaset adamıydı. Acımız çok büyük, onu çok özleyeceğim" dedi. Hamzaçebi ölüm sebebiyle ilgili olarak da "Dün gece aniden evinde fenalaşmış, kalp krizi geçirdiğini biliyoruz" ifadelerini kullandı.
CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil ise Aslanoğlu'nun kelimelerle anlatılamayacağını, çok sevdikleri bir arkadaşı olduğunu söyledi. Tamaylıgil, "Mevlüt, kalbi hem ülkesi için hem de sevdikleri için atan bir arkadaşımızdı. Çok ani kaybettik. Bugünler çok acı günler, her evde bir acı var. Başımız sağolsun, Allah mekanını cennet etsin" diye konuştu.

"SADECE SİYASET YAPMIYORDU"
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ise Mevlüt Aslanoğlu ile ilgili olarak söylenecek çok şeyin olduğunu belirterek, "En önemli özelliklerinden bir tanesi insani duyguları çok yüksek bir arkadaşımızdı. Özellikle bölgedeki insanlar çok iyi bilir, çok hayırsever bir insandı. Sadece siyaset yapmıyordu, vakıflarda, derneklerde çok aktif biriydi. Ailesinin, dostlarının ve tüm Cumhuriyet Halk Partisi ailesinin başı sağolsun" dedi.

KILIÇDAROĞLU CENAZEYE KATILACAK
Ferit Mevlüt Çavuşoğlu'nun cenazesi yarın Ataköy 5. Kısım Camii'nde öğlen namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Büyükçekmece Mezarlığı'na defnedilecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da cenaze namazına katılacağı öğrenildi.

EA (MK) (FOTOĞRAF)