Mehmed Hakkı ÖZBAYIR/MANİSA, () - MANİSA’daki yerel seçimlerde MHP ve AK Parti sıçrama yaparken, CHP tüm kalelerini kaybederek, büyük hüsran yaşadı. MHP büyükşehir ve 6 ilçede, AK Parti ise 11 ilçede belediye başkanlığını kazandı. Daha önce CHP bayrağı dalgalanan 3 ilçeden 2’si MHP, 1’i de AK Parti’ye geçti.
Büyükşehir olan Manisa’da, yerel seçimlere MHP mevcut belediye Başkanı Cengiz Ergün ile girerken, rakipleri AK Parti ve CHP’nin tercihi ise milletvekili adaylar oldu. AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, CHP ise Manisa Milletvekili Özgün Özel’i aday gösterdi. Büyükşehir ile birlikte Yunusemre ve Şehzadeler ile içe sayısı 17’ye yükselen Manisa’da seçimler büyük bir rekabete sahne oldu. Bugüne kadar girdiği seçimlerde sürekli olarak partisinin oylarını yukarıya taşıyan MHP’li Cengiz Ergün, yine ivme kazandırıp, CHP’nin elindeki Sarıgöl ve Salihli ilçeleri ile AK Parti’nin elindeki Kula ve Turgutlu ilçelerinde sürpriz yapıp bayrağını dikti. Alaşehir ve Selendi’yi ise kaptırmadı. Büyükşehirin ilk belediye başkanı da Ergün oldu. MHP en büyük hüsranı ise burun farkıyla kaybettiği Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde yaşadı. Bu iki ilçede seçimi kazanan ise AK Parti oldu. AK Parti, Demirci’yi MHP, Gölmarmara’yı ise CHP’nin elinden alırken, Ahmetli, Akhisar, Gördes, Kırkağaç, Köprübaşı, Saruhanlı, Soma’yı ise elinde tutmayı başardı.
Belediye Başkanı Cengiz Ergün, büyükşehirde seçildiği için mutlu olduğunu belirtip, “Yunusemre ve Şehzadeleri kaybettiğimiz için üzgünüm. İtirazlarımızı yaptık. Şehzadelerde az fark var. Bundan sonra tüm Manisa’nın belediye başkanı olarak çalışacağım. Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır. Bana teveccüh gösteren tüm Manisalılara teşekkür ederim” dedi.

MHÖ(İÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)