SERT MUHALEFET KIRIP DÖKMEK DEĞİLDİR
Sabah Bodrum Mazı Köyü’nü gezen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, öğleden sonra ise CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın ile Gümüşlük Beldesi’ni ziyaret etti. Gümüşlük Çay Bahçesi’nde bir süre oturan Kılıçdaroğlu, vatandaşların yoğun ilgiyle karşılaştı. Vatandaşların isteklerini kırmayan Kılıçdaroğlu, yarım saat içinde yaklaşık 150 kişiyle hatıra fotoğrafı çektirdi Zaman zaman milletvekili Ayaydın da fotoğraf çekmek zorunda kaldı.
Vatandaşların kendisinden daha sert muhalefet yapması istenmesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Sert muhalefet yapmak kırıp dökmek değil. Bu ülkenin demokrasisine geleceğine, laik Cumhuriyet’e zarar verecek her şeyin hukuk düzeni içerisinde karşılığını vereceğiz. Hukukta aksamalar varsa onlar da düzeltilir. Kimsenin CHP’den şüphesi olmasın” dedi.
Kılıçdaroğlu, Ege ve Akdeniz kıyılarında CHP’ye olan bu büyük ilginin kısa zamanda yurdun büyük bölümünü saracağını öne sürüp, “Kimsenin kuşkusu olmasın” diye konuştu.
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün CHP’ye geçip, geçmeyeceği yönündeki bir soruya da Kılıçdaroğlu, “Niye olmasın, bir sorun yok” diye, yanıt verdi.
ODTÜ’YE MÜDAHALE KABUL EDİLEMEZ
Gümüşlük Sahili’nde bir süre yürüyüş yapan Kılıçdaroğlu’na burada da büyük ilgi gördü. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çok sayıda iş makinesi ve Çevik Kuvvet desteğiyle gece ODTÜ’de yol çalışması yapmasıyla ilgili sorulara CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Ben buradayım diye kimsenin kuşkusu olmasın. Şu anda 6 milletvekili arkadaşımız olay yerinde incelemelerde bulunuyor. Çok sıcak gelişmeler oluyor. Dakika dakika olayları takip ediyorum. Bayram günü ODTÜ’ye müdahale kabul edilemez. Müdahale için bayram gününü bekleyenler hukuku hiçe sayanlar niyetlerini bir kez daha gösterdiler” dedi.
OYLARA SAHİP ÇIKIN
Kılıçdaroğlu, vatandaşlardan Ak Parti’ye oy verenlerin CHP’ye oy vermeleri için uğraşmalarını da isteyerek şöyle konuştu:
"CHP’nin muhalefet yapmadığı türündeki şikayetlere ortak olmayın. Öyle bir dönemden geçiyoruz ki herkesin üzerine önemli görevler düşüyor. Bu kez vatandaş sandığa gitmeden önce de çalışmasını yapmalı. Kimse kimseye sinirlenmesin, sabırla herkes birbirine dinleyecek, mücadele devam edecek. Bu defa oylara sahip çıkılması için CHP olarak çok önceden çalışmamızı başlattık. Gerekli tüm organizasyonu yaptık. Ancak burada yurttaşlara da sandıklara ve verdikleri oylara sahip çıkmaları açısından önemli görev düşüyor. Herkes, 'Oyu verdim, gidiyorum' demesin sandıkların başında o oylara sahip çıkın."
Kalabalık arasından bir kadının, 'Televizyonda göründüğünden daha yakışıklıymışsınız' diye seslenmesi üzerine ise Kılıçdaroğlu, tebessüm etmekle yetindi. Kılıçdaroğlu kendisini izleyen muhabirinin sorularını "Tatildeyim ve Bodrum o kadar güzel ki hiç siyaset yapmak içimden gelmiyor. O nedenle sorularınıza şimdilik yanıt vermeyeyim. Bu güzel beldede siyaset yapmayalım" diye cevapladı. Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra beldeden ayrıldı.


Yaşar ANTER/ BODRUM,(Muğla),()