YEREL seçimlere 78 gün kala 11 CHP milletvekili, İl Başkanı Ali Engin ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, seçim stratejisi ve birlikte yapılacak çalışmalarla ilgili 3 saat 20 dakika zirve yaptı. İl Başkanı Engin, seçimde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin icraatları ve projelerinin yanısıra ülkenin geleceği, demokrasi, özgürlük ve hukuk devleti olma konusundaki geriye düşüşün halka anlatılacağını açıkladı.
CHP İl Başkanlığı'nda yapılan toplantıya Güldal Mumcu ve Mustafa Balbay dışındaki tüm CHP İzmir milletvekilleri katıldı. CHP Genel Merkezi'nin adaylık açıklaması öncesi kulislerde Kocaoğlu'nun adaylığını destekleyen veya desteklemeyen vekiller, resmen aday adayı olan Birgül Ayman Güler, adı adaylıkta geçen Aytun Çıray gibi isimler de uzun süre sonra ilk kez Kocaoğlu'yla aynı masa etrafında biraraya geldi. Toplantı öncesinde değerlendirme yapan İl Başkanı Ali Engin milletvekilleriyle zaman zaman köylerde çalışmalar yaptıklarını söyledi. Engin, "Parti Meclisi kararıyla Aziz Kocaoğlu bir kez daha İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayımız olarak açıklandığı için bugünkü toplantıda seçim sürecini ve gündemi konuşacağız. Başkan Kocaoğlu, seçime giderken 10 yılda yaptıklarını ve yapacaklarını anlatacak" dedi.
İl Başkanlığı odasında yapılan toplantıda önce İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı ve yapacağı projelerin anlatıldığı 15 dakikalık film izlendi. Basına kapalı toplantıda daha sora Aziz Kocaoğlu, projeler hakkında bilgi verdi. Seçim sürecinde nelerin üzerinde durulmasının önemli olduğunu söyledi. Vekiller de Türkiye gündemindeki önemli sorunların da dile getirilmesinin yararlı olacağını söyledi.
3 saat 20 dakika süren toplantı sonrası açıklama yapan Ali Engin, "İzmir'in ve Türkiye'nin sorunlarını konuştuk. Verimli bir toplantı oldu. Yerel seçim sürecinde İzmir'de daha sık toplanmaya, iştişareler yapmaya 30 ilçede vekillerle birlikte dağ taş demeden çalışmayı kararlaştırdık. Yerel seçimlerle ilgili Başkan Kocaoğlu projelerini anlattı. Seçim stratejisi ve giderek kenti geleceğe taşıyacak projelerle ilgili bilgilendirmeler yaptık. Seçime giderken içimiz rahat, projeler güçlü. Milletvekillerimiz de projelerin önemli olduğunu, ama projeler kadar ülkenin geleceği, demokrasi, özgürlük, hukuk devleti olma konusundaki geriye düşüşümüz dile getirilmesini önerdi. Bunlar da yapılacak. Seçim kampanyasını, önümüzdeki günlerde belirlenecek ilçe belediye başkanları, il, ilçe örgütleri ve milletvekilleriyle yürüteceğiz. İzmirlilerin karşısına temiz çıkacağız"dedi.
Ali Engin, soru üzerine ilçe belediye başkanlarının kim olacağının gündeme gelmediğini, adayları genel merkezin değerlendirdiğini söyledi.