ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nden Irak'a açılan Habur Sınır Kapısı'nda günlerdir süren ve 40 kilometreye ulaşan TIR kuyruğu üzerine, CHP heyeti bölgeye geldi. CHP'li milletvekilleri Habur'da yetkililer ve şoförlerle görüştü.
CHP'nin Sivas Milletvekili ve Meclis İdare Amiri Malik Ejder Özdemir, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Balıkesir Milletvekili Namık Havuçça, CHP Mardin İl Başkanı Dr. Mahmut Duyan, CHP Şırnak İl Başkanı Çınar Ökten ve Mardin Artuklu İlçe Başkanı Hıdır İnal’dan oluşan heyet, Şırnak'ın Silopi İlçesi'ne geldi. Günlerdir Habur'da yaşanan ve zaman zaman 40 kilometreye bulan TIR kuyruğunda bekleyen şoförlerle görüşen heyet üyeleri sorunlarını dinledi.
Şoförler, hırsızlık ve araç sollamasının yaşandığını ve 100 dolar karşılığında isteyen araçların adaletsiz bir şekilde geçiş yaptığı şikayetlerini söylemeleri üzerine CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havuçça, "Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışmayan bir görüntü var burada. Bu sorunu parlamentoda dile getireceğiz" dedi.
Kapının yetersiz kaldığı ve günlerdir araç kuyruğunda beklediğini ifade eden bir başka şöföre karşılık, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Demek ki iyi niyet yok. Övünüyorlar ya 29 Ekim’de iki kıtayı birleştirdik. İki kıtayı 4 dakikada geçiyoruz. Ama siz 40 kilometreyi 12 günde geçebiliyorsunuz" diye karşılık verdi.
Sorununu dile getiren TIR şoförü Ömer Kılıçparlar ise, "Kuyrukta günlerdir bekliyoruz. Ekmek yok, tuvalet yok, su yok, burada rezalet içindeyiz. Gece bıçakla soyuyorlar bizi" diye konuştu.
CHP’li heyet daha sonra yemek hazırlayan bir şoförün kuru ekmeğini paylaştı. Heyet kuyrukta sollama yapan araçları cep telefonları ile kayıt altına aldıktan sonra yetkililerle görüşmek üzere Habur Sınır Kapısı'na gitti. MHİ(GG/AAA)(FOTOĞRAFLI)