CHP Hakkari İl Başkanı Mehmet Baş, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ebubekir Ceylan'ı eleştirirken, üniversitenin 6 yıl içerisinde hiç bir ilerleme kaydetmediğini belirterek, "Rektörün Hakkari sevdası yok. Sadece bir makamı koruma peşinde ve halkı sömürme, kul hakkı yemek yerine başka bir şey yapmıyor" iddiasında bulundu.
CHP Hakkari İl Başkanı Baş, 2008 yılında kurulan Hakkari Üniversitesi ve Rektörü Prof.Dr. Ceylan hakkında il binasında basın toplantısı düzenledi. İl Başkanı Baş, Rektör Prof.Dr. Ceylan hakkında hazırladıkları 12 soruya yanıt vermesini istedi. Baş, bu soruları Cumhurbaşkanı, Başbakan ve CHP Genel Merkezine de göndereceklerini ifade etti. Hakkari Üniversitesi'nin 6 yıl önce kurulduğu halde hiç bir ilerleme kaydetmediğini ileri süren Baş, şöyle konuştu:
"Bir veteriner profesörünü Hakkari'ye 'Rektör' olarak atadılar. Rektöre en büyük desteği CHP il Başkanlığı olarak veriyoruz. Memleketin kalkınması için her türlü fedakarlığı yaptık. Hakkari'ye hiç bir hizmeti olmadığı gibi, bu memleketi tam bir kaosa sürüklemiştir. Bir Hakkarili olarak buna çok üzülüyorum. Çünkü eğitimsiz bir toplumun, yaşantısız bir hayattan hiç bir farkı yoktur. Muş, Bitlis ve Hakkari Üniversiteleri beraber kuruldu. Gidin bakın Muş Üniversitesi'nin kampusü bitmiştir. 5 bin 500 öğrencisi var. Muş'un çehresi değişti ve halkı çok mutlu oldu. Niçin orada güzel şeyler olurken, benim ilim hep olumsuzluklarla karşı karşıyadır?"
CHP il Başkanı Baş, Rektör Prof.Dr. Ceylan'ın şu soruları yanıtlamasını istedi:
* Kampus alanının inşaatında neden çalışma yapılmıyor. İnşaat firması olan Karadenizli iş adamı ile ne tür bir ilişkiniz var?
* Merzan Mahallesi'nde Vakıflar Müdürlüğü'nün 14 milyon harcayarak üniversitemize bağışladıkları sosyal tesisi neden çürümeye terk ettiniz?
* Kampus alanına Van depremzedelerinin kullandığı konteyneri getirip ve bu konuda Hakkari halkını kandırıp, basını da çağırıp, 'Ben Gençlik Merkezi' açıyorum dedin mi?
* Üniversiteye proje üretmediğin için ve hiç bir hizmetin olamadığı gibi geçen yıl 45 milyon lirayı niye tenkiz ettin ve üniversitenin bütçesini yarıya indirdin?
* Hakkari Üniversitesi'nin Eğitim Fakültesi'ndeki ek derslikleri 3 defa ihaleye verip, ihalesini neden iptal ettin, müteahhitler Hakkarili olduğu için mi?
* Yaptığınız psikolojik baskıdan dolayı kaç personeliniz Hakkari Devlet Hastanesi'nde psikilojik tedavi görüyor?
* Çok düzgün ve halkın sevgisini kazanmış Hakkari Üniversitesi'nin eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr Halit Demir ve aynı dönemde görev yapan üniversitenin Genel Sekreteri Doç. Dr Mehmet Bingöl neden istifa edip Hakkari'den ayrıldı?
* Personel alımlarını neden sadece Van'dan alıyorsunuz. Van'da ne kadar işsiz kalmış birileri varsa Hakkari Üniversitesi'ne almışsınız. Bu Hakkari düşmanlığınız nedendir?
* Yaklaşık 2 yıldır Hakkari'de görev yapıyorsun. Bu görev süresince toplam kaç ay görevinin başında kaldın ve siz yokken neden kimseye vekalet bırakmıyorsunuz. Hakkari'de yokken bile ek ders ücreti aldığınız doğru mu?
* Bir öğretim üyesi lojman kirasını 2 gün geç ödedi diye hakkında soruşturma açtın. Peki sana tahsis edilen 4 dairenin kirasını ödendin mi?
* Üniversitenin toplam 10 aracının yakamadığı yakıtı sadece sana ait olan özel makam aracı yaktığı yakıtın daha fazla olduğu duğru mu?
* Yeni Genel Sekreterin Van'daki görevi nedir, daha önce Van'da hastabakıcısı olduğu doğru mu?

BD(FE/İD) (FOTOĞRAEFLI)