İZMİR’in Gaziemir İlçesi'nde Cumhuriyet Bayramı kutlaması sırasında CHP tarafından konulan çelengin iki polis tarafından kaldırılmak istenmesi, kısa süreli arbedeye neden oldu.
CHP Gaziemir İlçe Başkanlığı önünde toplalan partililer, ilçenin tören alanı Abdullah Arda Meydanı’na kadar yürüdü. Törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İl Başkan Yardımcıları Barış Erel, Ceyhan Kayhan, İlçe Başkanı Umut Tekin, Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, il genel ve belediye meclis üyeleri ile çok sayıda partili katıldı. Resmi çelenk töreninden önce yapılan bu törende CHP’liler anıta çelenk koydu. Törende konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, AKP’nin genelgelerle, milli bayramların resmi törenlerle kutlanmasının engellemesini eleştirerek şöyle dedi:
"Ne mutlu bize ki Cumhuriyet’in kuruluşunun 90'ıncı yılını kutluyoruz. Bu ülkeyi 7 düvele karşı savaşarak düşmandan temizleyen ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anıyorum. Onlar sadece ülkeyi kurmadılar. İktidar sahiplerinin gaflet, dalalet ve ihanet içinde olacağını öngörerek Cumhuriyet’i gençlere emanet ettiler. Biz Cumhuriyet’in kazanımlarının Başbakan’a, valiye emanet edilmediğinin ne kadar doğru olduğunu bugün görüyoruz. Biz gençlerle Cumhuriyet’i koruyacağız. Gerekirse canımızı vereceğiz. O genelgeyi yırtıp atacağız. Genelgelerle resmi bayramların kutlanmasını engelleyenler gün gelecek halka hesap verecekler."
Konuşmanın ardından Gökhan Günaydın alandan ayrıldı.
POLİS ÇELENGİ KALDIRMAK İSTEDİ, GERGİNLİK ÇIKTI
Resmi çelenk töreninden önce iki sivil polisin CHP çelengini kaldırmak istemesi gerilim yarattı. CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin ve partililer polislerin elinden aldıkları çelengi yerine koyarken kısa süreli arbede yaşandı. Bir süre sonra da MHP'liler anıt önüne alkışlar arasında çelenk bıraktı.
Bir süre çelenk başında nöbet tutan partililer, çeşitli sloganlarla ve 'Andımız'ı okuyarak müdahaleyi protesto ederken, CHP İlçe Başkanı Tekin, "Onların topları tüfekleri varsa bizim de mangal gibi yüreğimiz var. Mustafa Kemal Atatürk’ün düşmanlarıyla asla arkadaş olmayacağız" diyerek tepkisini gösterdi.