ANTALYA'da seçim sonuçlarını, seçim koordinasyon merkezinden takip eden Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı CHP'li Mustafa Akaydın, "Gayri resmi bilgilere göre 4 puan öndeyiz. Ama bu seçim hiç diğer bir seçimde olmadığı kadar tuhaflık var" dedi.
Seçim koordinasyon merkezinde gazetecilere açıklama yapan Başkan Mustafa Akaydın, kendisine ulaşan resmi olmayan bilgilere göre Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde CHP'nin 4 puan önde olduğunu söyledi. Haber ajanslarının verdiği sonuçların birbirinden tamamen farklı olduğunu belirten Akaydın, şöyle dedi:
"Seçimlerde çok ciddi bir manipülasyon olduğu görünüyor. Geçen seçimde saat 18.30, 19.00'da sonuçlar alınmıştı. Saat 22.00'de hala sonuç alınamaması çok tuhaf bir durum."
CHP İl Başkanı Devrim Kök ise tüm partililere merkez ilçelerden Kepez'nde sandık başına geçilmesi talimatı verdi. Kepez Belediye Başkan adayları Erdal Öner geriye düştüğü için partililerin sandıkları terk etmeye başladığını kaydeden Başkan Kök, "Bu çok tehlikeli" dedi. Kök'ün bu açıklaması üzerine CHP önünde toplanan partililer araçlarla Kepez'e geçti. İl Başkanı Kök, partisinin İbradı, Muratpaşa, Döşemealtı ve Konyaaltı'nda seçimleri kesin olarak kazandığını söyledi.
Seçim sonuçlarını Başkan Akaydın'la birlikte takip eden Muratpaşa Belediye Başkan adayı Ümit Uysal ise parti önünde yaşanan moral bozukluğunu toparlamak için 'balkon' konuşması yaptı. Muratpaşa'da açık ara seçimleri kazandıklarını belirten Uysal, “Türkiye genelinde müthiş bir bilgi kirliği yaşanıyor. İktidara yakın bir takım ajansların seçim sonuçlarını farklı yansıtmaya çalıştığını görüyoruz. Büyükşehir'de 3 puan önde gidiyoruz" diye konuştu.

EB(SU/İD) (FOTOĞRAFLI)