DENİZLİ Pamukkale ören yerinin Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’ne (TÜRSAB) devredilmesine tepki gösteren CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan, “Pamukkale’nin geliri Denizli’ye kalmalıdır. Pamukkale devredilemez” dedi.
Pamukkale’nin, Denizli’ye ait olduğunu ve gelirinin de Denizli’de kalması gerektiğini savunan CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Arslan, “Denizli’nin gözbebeği, dünyanın incisi olan Pamukkale'mizin gelirinin Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi gerekirken, bakanlık bünyesine alınmasını anlamıyoruz. Yıllardan beri Denizli İl Özel İdaresi tarafından işletilen Pamukkale, ani ve gerekçesiz bir kararla Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca geri alınmıştır. Bu da yetmemiş, bakanlık tarafından TÜRSAB’a devredilmiştir” diye konuştu.
Pamukkale’nin devrinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Arslan, “Pamukkale sıradan bir ören yeri değildir. Burada tarihi kalıntıların yanında şifalı su kaynağının olması ayrı bir güzelliği de ortaya koymaktadır. Bu güzelliklerin başkasına devredilmesini kabul etmiyoruz. Bu yanlışın mutlaka düzeltilmesi gerektiğine inanıyoruz” dedi.
Arslan, Pamukkale’ye sahip çıkılması gerektiğini belirtip, şunları kaydetti:
“Dünya mirası olarak bilinen ve Denizli'miz için önemli bir marka değeri olan Pamukkale'mize sahip çıkmalıyız ve bakanlığın bu karardan dönmesini sağlamalıyız. Denizli’nin hak ettiğini aldığını söyleyenler bunun cevabını vermelidir ve gereğini yapmalıdır. İlimize yıllık ortalama 18 milyon lira kazanç sağlayan, ören yerleri açısından dördüncü sırada olan Pamukkale'miz Denizli’de kalmalıdır. Bunun bir örneğini geçmiş yıllarda gördük. 2008 yılında benzer bir durum Anadolun’un en büyük antik kenti Leodikya için gündeme gelmişti. O zaman Kültür ve Turizm Bakanlığı, Laodikya Antik Kenti’ni Denizli Belediyesi’ne devretmişti. Aynı uygulama bugün Pamukkale için neden yapılmıyor.”