AMASYA'da yaşayan 43 yaşındaki Mesut Ergün, denetimli serbest yasası kapsamında çalıştığı Emniyet Müdürlüğü'ndeki işi bitince ortada kaldı. Ergün'ün imdadına savcı ve hakimler yetişti. Başta savcı ve hakimler olmak üzere adliye personeli aralarında topladıkları para ile ayakkabı boyama sandığı ve boyaları alarak Ergün'ü iş sahibi yaptı.
Amasya'da yaşayan ve 1 yıl önce bıçak taşıdığı için 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan işsiz Mesut Ergün, 5 ay 17 gün hapis cezasına çarptırıldı. Daha sonra da bu ceza 3 bin 400 TL'ye çevrildi. Para cezasını ödeyemeyen Mesut Ergün, 3 ay önce cezaevine gönderildi. Yaklaşık 1 ay cezaevinde kalan Ergün, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'ne başvurarak yasadan faydalanmak istediğini belirtti. Müdürlük başvurusunu kabul edince de serbest bırakılan Ergün'e 43 gün İl Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan tadilat işlerinde boya badana ve inşaat işinde çalıştı.
Buradaki işi bitince Mesut Ergün'e, Amasya Adliyesi'ndeki savcı, hakim ve personel sahip çıktı. Aralarında topladıkları parayla Ergün'e ayakkabı boya sandığı ve boya alındı. Daha sonra da adliye içinde kendisine bir yer verildi. Mesut Ergün, "İşsizdim, hiç kimsem de yoktu. Denetimli Serbestlik cezam bitince, hakim ve savcılar, bana boya sandığı alarak destek oldu. Onlara çok teşekkür ediyorum. Şimdi adliye içinde ayakkabı boyayıp geçimimi sağlıyorum" dedi.