Müfit ONBAŞI/ÇUBUK(Ankara), () - ANKARA'nın Akyurt İlçesi'nde tavuk çiftliği sahibi Birol Sokmen, çiftliğinin koku yapması nedeniyle kesilen cezaları protesto etmek için yaklaşık 20 bin civcivi köylülere ücretsiz dağıttı.
Çiftlik sahibi Birol Sökmen, Esenboğa Havalimanı'na yakın olması ve koku oluşturduğu gerekçesiyle sık sık ceza kesildiğini belirterek şunları söyledi:
"Havaalanı etrafındaki çiftlikler koku nedeniyle hayvancılığa kapatıldı. Yetkili merciler tarafından yaklaşık 5 yıldır sürekli ceza ve baskı görüyoruz. Cezalara rağmen yine de civciv beslemeye çalışıyoruz. Köy tavukçuluğu yasaklandı. Bizim büyütemediğimizi köylüler büyütsün istedik. Biz de protesto etmek amacıyla böyle bir uygulama yaptık. Aynı zamanda baskı ve yasakları protesto etmek amacıyla ürettiğimiz 20 bin civcivi yakın çevredeki Akyurt'un köylerine ve Çubuk'un Yenice mahallesindeki çiftçilere ücretsiz dağıtarak hediye ettik."
Kesilen cezalara tepki amaçlı civcivleri dağıttıklarını belirten Birol sökmen, bu vesileyle köylünün sevincine ordak olduklarını ifade etti.

FOTOĞRAFLI