Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN (Hatay), () - HATAY'ın İskenderun İlçesi'ndeki M Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'ndeki hükümlüler tarafından üretilen LED lambalar yılsonu sergisiyle görücüye çıktı. Cezaevi Müdürü Bayram Bozan, Türkiye'deki cezaevlerinde kullanılan LED lambaların yüzde 70'inin İskenderun'da üretildiğini söyledi.
Cezaevinde kalan hükümlülerin ürettiği LED lambalar, İskenderun Mesleki Eğitim Merkezi'nde sergilendi. Cezaevi Müdürü Bayram Bozan, LED lambaların yaklaşık 40 hükümlü tarafından üretildiğini belirterek, "Cezaevimizde bir LED atölyemiz var ve bu lambaların tamamı atölyede sigortalı olarak çalışan hükümlüler tarafından üretiliyor. Atölyemiz çok gelişti, Türkiye'deki cezaevlerinin dış ve iç aydınlatma ihtiyacını karşılıyor. Türkiye'deki cezaevlerinde kullanılan LED lambaların yaklaşık yüzde 70'ini karşılıyoruz şu anda. Üretilen LED'ler arasında sokak aydınlatma, iç aydınlatma ürünleri bulunuyor. Bu çalışmamız hükümlü için gelecekte çok güzel umut vaat ediyor, hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz" dedi.
LED atölyesinin 4 yıl önce kurulduğunu ifade eden Bozan, "2010 yılından bu yana üretim yapıyoruz. Hükümlülerimizin bir kısmı denetimli serbestliğe gidiyor ve önümüzdeki yıllarda bu hükümlü arkadaşlarımız dışarı çıktıklarında bu alanda iş olanağı bulabilirler. Duyduğum kadarıyla da kalifiye eleman ihtiyacı duyulan bir meslek durumunda" diye konuştu.
Sergide ayrıca, ahşap üzerine çalışmalar yapan hükümlülerin yaptığı tabure, gemi maketi, şezlong, hayvan kulübeleri, maket fayton, dekupaj çalışmaları ile kurs eğitmeni ahşap oyma sanatçısı Behzat Böke'nin de rölyefleri sergide yer aldı.

UA(BK/BT) (FOTOĞRAFLI)