KARAMAN'da eşi evi terk eden 48 yaşındaki Fındık Türker, cezaevinde yatan oğlu 23 yaşındaki V.T.'nin yaptığı el işi süs eşyalarını satarak 13 ve 15 yaşındaki 2 çocuğunun ve kendisinin geçimini sağlamaya çalışıyor.
Kaldırımlarda ve pazarlarda süs eşyası satan Fındık Türker'in hayat hikayesinden dram çıktı. Eşinin 2 yıl önce evi terk ettiğini belirten Fındık Türker şunları anlattı:
''Büyük kızım evlendi. Oğlum da şu an cezaevinde. Daha önce bir işyeri vardı ve dövme yapıyordu. 'Mala zarar vermek ve adam yaralama' suçundan 6 aydır cezaevinde tutuktu. Eşim de evi terk ettiği için 13 ve 15 yaşındaki 2 çocuğuma bakmakta zorluk çektim. Biz de çareyi cezaevindeki oğlumun süs eşyası yapmasıyla bulduk. O cezaevinde süs eşyası yapıyor. Bende 5 ile 30 lira arasında sokaklarda, pazarlarda satıyorum. Bazen sipariş alıyoruz. Ona göre süs eşyası yapıyoruz.''
2 odalı bir evde 200 lira kira ile oturduklarını belirten Türker, ''Gözlerimde büyük oranda görme özrü var. Bundan dolayı da 3 ayda bir özürlü maaşı alıyorum. Bu da anca ev kirasını karşılıyor. Sattığım süs eşyaları sayesinde hem 2 çocuğumun hem de cezaevindeki oğlumun geçimini sağlıyorum'' dedi.

FOTOĞRAFLI