KAHRAMANMARAŞ'ta, Müftülük işbirliğiyle E Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu'ndaki mahkumlara yönelik Ramazan etkinliği düzenlendi.
İl Müftülüğü, E Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu işbirliğiyle mahkumlara yönelik ilahi konseri düzenlendi. Etkinliğe; İl Müftüsü Muhammet Gevher, Cezaevi Müdürü İsmail Dal ile tutuklu ve hükümlüler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlik, müftülük imamlarından Salih Akben’in Kur'an tilavetiyle devam etti.
Dua edilen etkinlikte konuşan İl Müftüsü Muhammet Gevher, hayatta herkesin hata yapabileceğini belirterek, "Mübarek Ramazan ayında sizlerle buluşmak için cezaevi kurumuna bir teklifte bulunduk, onlarda sağ olsun bizleri kırmadılar ve şuan siz kardeşlerimizle beraberiz. İnşallah bir an önce buradan çıkıp hürriyetinize kavuşursunuz. İnsan bir anlık sinirle, bedeli ağır olan hatalar yapabiliyor Sizlerden ricam her zaman sağduyulu olun ve öfkenizi kontrol etmeye çalışın. Sabırsızlık, öfke, sinir hepimizde var, hepimiz beşeriz şaşarız ama önemli olan, sabırlı olmak ve öfkemizi kontrol etmeye çalışmaktır. Hayatımızda herkes birçok hata yapabilir. Ama bu hatalarımızdan ders çıkarmamız gerekir" dedi.
Cezaevi Müdürü İsmail Dal ise etkinliği hazırlayanlara teşekkür ederek "Başta İl Müftülüğümüz olmak üzere, programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Umarım mahkumlarımız için güzel bir etkinlik olmuştur" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Musikisi Korosu tarafından ilahi konseri verildi. Koro tarafından seslendirilen ilahilere mahkumlar da zaman zaman mahkumlar da eşlik etti.

FOTOĞRAFLI