Nedim KOVAN/ ORDU, () - ORDU Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu, Perşembe Kapalı Cezaevi'nde anneleriyle kalan 0-6 yaş grubundaki çocuklar için oyun sahaları ve oyun parkları oluşturduklarını, hükümlüleri ziyarete gelen çocuklarının da oyun sahasından faydalandığını söyledi.
Ordu'nun Perşembe ilçesinde fiziki koşulları iyileştirilen Kapalı Cezaevi'nde 1'i tutuklu, 10'u hükümlü 11 kadın mahkum bulunuyor. Cezaevinde hükümlü anneleriyle kalan iki kız çocuğu burada kurulan oyun parkında oynayarak vakit geçiriyor. Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu, kadın hükümlülerin 6 yaşından küçük cocukları için kreş eğitimi verildiğini belirterek, "Cezaevinde anneleriyle birlikte kalan çocuklar için oyun sahaları, oyun parkları oluşturduk. Hükümlüleri ziyarete gelen çocukları da dışarıda bulunan oyun sahasından faydalanıyor. Bunun dışında hükümlüleri ödüllendirmek maksadıyla kapalı cezaevinde 4 yıldızlı otel konforunda 2 oda oluşturuldu. İyi halli hükümlülerimiz burada eş ve çocuklarıyla vakit geçirebiliyorlar" dedi.
Anneleri hükümlü olup da dışarıda korumasına bırakılacak kimsesi bulunmayın 0-6 yaş grubundaki çocuklar annelerinin yanında kalabildiğini ifade eden Başsavcı Metin Uslu, "Ordu Kapalı cezaevinde annelerinin yanında kalan 2 çocuğun mama, süt gibi gıdaları devlet tarafından karşılanıyor. Bazı ihtiyaçları da devlet ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliği içirisinde gideriliyor" diye konuştu. 

NK (MS/AK) (FOTOĞRAFLI)