MERSİN'in Tarsus İlçesi'ne bağlı Alifakı Köyü'nde inşa edilen Tarsus Ceza İnfaz Kurumu Kampus Cezaevi inşaatında çalışan işçiler, olumsuz koşullarda çalışmak zorunda bırakıldıklarını ve ücretlerinin ödenmediğini öne sürerek iş bıraktı.
Alifakı Köyü'nde bölgesel olarak inşa edildiği bildirilen cezaevinin yapımına 4 ay önce başladı. TOKİ tarafından yaptırılan ve Uluyıl-Avcılar İş Ortaklığı tarafından üstlenilen cezaevi inşaatında çalışan 350 işçi olumsuz yaşam koşulları ve ücretlerinin ödenmemesini gerekçe göstererek işi bıraktı. 'Uluyıl-Avcılar İş Ortaklığı' adına inşaatı üstlenen taşeron 'Emir Yapıcı İnşaat' firması Sorumlusu Emir Yapıcı ise, hak edişlerinin ödenmesi nedeniyle işçilere ücretlerini dağıtamadıklarını, bu nedenle kendilerinin de zor durumda kaldığını söyledi. Cezaevinin 400 dönem alan üzerine kurulduğunu belirten Emir Yapıcı, şöyle dedi:
"Yaklaşık 4 aydır burada çalışma yapıyoruz. Firma olarak sadece kaba inşaat bölümünden sorumluyuz. 120 işçi çalıştırıyorum. Üstlenici firma olan Uluyıl-Avcılar İş Ortaklığı, düzenli olarak hak edişlerimizi ödemediği için biz de işçilerimizin paralarını, hem de inşaat giderlerini karşılamakta zorlanıyoruz. Şu ana kadar hak edişimizin sadece yüzde 20'si bize ödendi. Yaklaşık 1.5 milyon TL alacağımız var. Bize ödeme yapılmadığı için işçilerimize aylık ücretlerini ödeyemedik. Bu nedenle de çalışmak istemiyorlar. Bu şartlar altında Haziran 2014'de bitirilmesi planlanan kampus cezaevi inşaatının bitmesi imkansız."
İşçiler, naylon çadırda kaldıklarını soğuk havadan olumsuz etkilendiklerini, ısınmadan temizliğe kadar birçok konuda sıkıntı çektiklerini, buna karşın maaşlarını da alamadıklarını ileri sürdü.