Nedim KOVAN/ORDU, () - ORDU Açık Cezevi'nde 35 yıldır faaliyet gösteren kereste atölyesinde fabrika işçisi gibi çalışan hükümlüler, hem kazanıyor hem de meslek sahibi oluyor. Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu, 13 hükümlünün çalıştığı atölyede geçen yıl 478 bin lira net kar sağlandığını söyledi.
Ordu'nun Altınordu İlçesi Efirli Mahallesi'nde kurulu bulunan Ordu Açık Cezaevi'ndeki kereste atölyesi 35 yıldır fabrika gibi üretim yapıyor. 245 hükümlünün bulunduğu cezaevindeki 13 kişinin çalıştığı atölyede ustalara 8 lira, kalfalara 7.5 lira, çıraklara ise 7 lira ödeme yapılıyor. Sigortaları ödenen, günde 9 saat çalışarak hafta sonları ve bayramlarda izin yapan atölyede çalışan hükümlülerin meslek sahibi de olduklarını ifade eden Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu, kereste atölyesinde 2012 yılında yapılan üretimde 364 bin TL, 2013'te ise 478 bin TL net kar sağladıklarını söyledi. Kurumun her yıl karını katlanarak artırdığını, çalışan hükümlülerin de hem para kazanıp hem de meslek sahibi olduğunu belirten Başsavcı Uslu, "Burada çeşitli kamu kurumlarına, özel kuruluşlara mobilya imalatı, palet ya da inşaat için kereste üretiyoruz. Burada çalışan hükümlülerimize sağlık sigortası yaptırıyoruz. Günlük belli yevmiyeleri var, bundan gelir elde etmiş oluyorlar. Ayrıca meslek öğreniyorlar. Burada yetişenler gibi kurs gören hükümlülerde var. Dışarıya çıktıklarında meslek öğrenmiş olacaklar" dedi.
Başsavcı Metin Uslu Ordu ve Gölköy adliyelerinin dolap ihtiyaçlarının da yine Ordu Açık Cezaevi'ndeki atölyeden karşılandığını sözlerine ekledi.

NK(MS/BT) (FOTOĞRAFLI)