SAKARYA Valiliği'ne, Çevre Yolu'nda birçok vatandaşın tarım alanı üzerine ruhsatsız işyeri kurduğuna yönelik yapılan ihbarın ardından,  Adapazarı Belediyesi'nin Dağdibi Mahallesi'nde bulunan 40 işyerini mühürlemesi esnafı öfkelendirdi. İşyerleri mühürlenen 100'e yakın esnaf ve çalışan Karasu Caddesi'ni trafiğe kapattı.
Adapazarı Belediyesi, bir hafta önce Dağdibi ve Çevre Yolu üzerinde bulunan işyerlerini, tarım alanı üzerine yapıldığı ve ruhsatsız olduğu gerekçesiyle tek tek mühürledi. İlk etapta bölgede bulunan 40 işyeri zabıta ekipleri tarafından mühürlenince 100 civarında esnaf ve çalışan, dükkanlarının haksız yere mühürlendiğini öne sürerek, Kaynarca- Adapazarı yolunu bir süre trafiğe kapattı. Esnaftan bazıları, işyerlerinin ruhsatlarının 3 ay önce yenilendiğini ileri sürdü. 
'RUHSATLARI YOK'
Adapazarı Belediyesi yetkilileri ise konuyla ilgili yaptıkları açıklamada şöyle dedi:
"İhbar mektubu sonrasında yaptığımız araştırmada, içlerinde 25- 30 yıllık işyerlerinin de bulunduğu dükkanların ruhsatları olmadığı belirlendi. Bazıları da tarım alanına yapılmış. Bu nedenle bunları mühürledik. Bununla ilgili yasal süreç var. Ruhsatsız olması ve tarım alanına yapıldıkları için bizim bu aşamada yapabileceğimiz bir şey yok."