İZMİR’in Çeşme ilçesi’nde Şahin Tepesi Mevkisi’nde kendi yaptıkları barakada kalan 5 kişilik Hızlı ailesi, yaşam mücadelesi veriyor. Ailesini hurdacılık yaparak geçindiren Şakir Hızlı, kemik erimesi rahatsızlığı nedeniyle çalışamaz duruma gelince aile kendilerine uzatılacak bir yardım eli beklemeye başladı.
Emine Hızlı (26) ve Şakir Hızlı (35) çifti, 1, 3 ve 6 yaşlarındaki üç çocuğuyla birlikte Şahin Tepesi Mevkisi’nde bir barakada yaşamını sürdürüyor. Geçimlerini hurdacılıkla sürdürdüklerini ve sokaktan topladıkları karton, pet şişe ve meşrubat kutularını satarak para kazandıklarını söyleyen Emine Hızlı, bir süredir eşinin sol kolunda başlayan rahatsızlık nedeniyle zor günler yaşadıklarını söyledi.
TEDAVİSİ YARIM KALDI
Kemik erimesi nedeniyle kolunu kullanamaz hale geldiğini ifade eden Şakir Hızlı, artık çalışamadığını belirterek, “Buraya 17 yıl önce Balıkesir'den geldim. Geçimimi hurdacılıkla kazanıyordum. Bir süre önce rahatsızlanınca çalışamaz hale geldim. Soğuk kış günlerinde ısınamıyoruz” dedi.
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde farklı doktorlara muayene olduğunu belirten Şakir Hızlı, çekilen film neticesinde kolunda bir tümör tespit edildiğini kaydetti. Yaşadıkları maddi sıkıntılar nedeniyle tedavisine devam edemediğinin altını çizen Hızlı, “Tedavimi aksatırsam sol kolum işlemez hale gelecek. O zaman ne yaparım? Ben nasıl çalışırım? Çocuklarıma kim bakar?” diye konuştu. Ağrı kesici ilaçlarla ayakta durduğunu dile getiren Hızlı, hayırseverlerden tedavisi için destek olmalarını istedi.

İK(İÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)