İlker KABADAYI/ ÇEŞME,(İzmir),() - İSTANBUL’daki Gezi Parkı eylemlerinde başına gaz fişeğini isabet eden ve tedavi gördüğü hastanede 269 gün sonra yaşamı kaybeden Berkin Elvan için İzmir’in Çeşme İlçesi’nde oturma eylemi yapıldı.
Cumhuriyet Meydanında yaklaşık 4 saat süreyle hayatını kaybeden Berkin için oturma eylemi yapıldı. Yaklaşık 100 kişilik gruba Alaçatı Belediye Başkanı ve CHP Çeşme Belediye Başkan adayı Muhittin Dalgıç da destek verdi. Grup adına yapılan basın açıklamasında, "Katiler hala bulunabilmiş değil ve başbakan da 'Emri ben verdim' diyor. Bunu protesto ediyoruz. Ayrıca gezi eylemleri sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan, Abdullah Cömert, Ethem Sarısülük, Medeni Yıldırım, Hasan Ferit Gedik, Mehmet Ayvalıtaş ve komiser Mustafa Sarı'yı burada anıyoruz. Katiller ve sorumlular adalet önünde hesap verene kadar da sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz" dedi.
Eylem destek veren CHP'li Alaçatı Belediye Başkanı ve CHP Çeşme Belediye Başkan adayı Muhittin Dalgıç ise Türkiye'de gezi olaylarından sonra devletin kullandığı orantısız güçün bir çok genç çocuğun canını yaktığını ifade edip, "Berkin'in ölmesi bana göre Türkiye'deki her evdeki yastır. Bu gencecik çocuğun hayatını çaldıklarına ona yaşam hakkı borçlu olduklarına inanıyorum. Buna sebebiyet veren her insanın hesabını vereceğini düşünüyorum. Onun içinde burada genç arkadaşlarımızla birlikte bunu hissettirmek için oturduk" dedi.
Topluluk daha sonra tek tek gezi eylemlerinde hayatını kaybeden isimleri sayarak yoklama yaptıktan sonra, ellerindeki pankartlarla sloganlar eşliğinde İnkılap Caddesi’nden Çeşme Adalet Sarayı’na kadar yürüdü. Sloganlar eşliğinde protestolarına devam eden topluluk daha sonra saygı duruşunda bulunduktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

İK (İÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)