İlker KABADAYI/ÇEŞME (İzmir), ()- İZMİR’in Çeşme İlçesi ile Yunanistan’ın Sakız Adası arasındaki 50 dakika süren feribot yolculuğunun 15 dakikaya düşürüleceği bildirildi.

Çeşme ile Sakız Adası arasında yolcu taşımacılığı yapan Ertürk Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Nezihe Ertürk, yeni alınan ve yakında hizmete girecek olan katamaran tipi feribot ile Ege’in iki yakası arasındaki yolculuğun daha da kısalacağını söyledi. Önceliklerinin her zaman müşteri memnuniyeti olduğunu belirten Ertürk, “Şirketimiz bünyesine yeni dahil ettiğimiz Katamaran sınıfı yeni gemimiz toplam 400 yolcu kapasitesine sahip. Daha önce yaklaşık 50 dakika süren Çeşme-Sakız hattı şimdi 15 dakikaya kadar inmiş olacak” dedi.

Yolcu kalitesi açısından yeni bir feribota ihtiyaç duyduklarını belirten Ertürk, “Çeşme-Sakız Adası’nda ilk yolcu taşımacılığını başlatan firma olarak yine bir ilke imza atarak Norveç’te yapılan, katamaran sınıfı yeni gemimizle hizmet vermeye devam edeceğiz. Gemimiz 30 knot sürat yapmasına karşın deniz yolculuğu prosedürlerine göre maksimum 24 knot süratle seferlerimizi gerçekleştireceğiz. Feribot alım tercihimizi Norveç’ten yana kullandık çünkü dünyada en iyi gemiler bu ülkede yapılıyor. Şu anda ise gemimizin son hazırlıkları yapılıyor. Satın aldığımız firmanın prosedürlerine göre koltukların tamamen yanmaz kumaştan kaplanması, can yeleklerinin flaşörlü olması gerekiyor. Şimdi bunları tamamlıyoruz. Bizler için önemli olan müşterilerimizin memnun kalmaları ve can güvenliği önlemlerinin en üst seviyede olmasıdır." diye konuştu.

İK(İÖ/SSA) (FOTOĞRAF)