AYDIN Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu, Adnan Menderes’in köyü Çakırbeyli’ye gerçekleştirdiği ziyarette, merhum başbakanın anısına yakışacak bir müze yapacaklarını söyledi.
Seçim çalışmaları kapsamında Çakırbeyli Köyü Muhtarı Mehmet Demir ile görüşen Aydın Belediye Başkanı ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu, mevcut muhtarlık binasının olduğu noktaya Adnan Menderes Müzesi yapacaklarını söyledi.
Müzenin merhum başbakanın evinin bire bir aynısı olarak inşa edileceğin belirten Çerçioğlu, muhtarlık binasını ise kendilerine gösterilecek bir yere yeniden yapacaklarını kaydetti. Çerçioğlu, Menderes Müzesi ile yeni nesillere Adnan Menderes’i tanıtırken, köyün ekonomisine de önemli bir katkı sağlamış olaklerini ifade etti.
DÜĞÜN SALONU VE KAPALI PAZAR YERİ
CHP Koçarlı Belediye Başkan Adayı Mutlu Şen’in de katıldığı ziyarette, Başkan Çerçioğlu, Çakırbeyli’ye 500 kişilik çok amaçlı bir salon yapacaklırını da duyurdu.
'KöYLERİMİZ HİZMET İÇİN BEKLEMEYECEK'
Aydın’ın Büyükşehir olmasıyla birlikte alt yapıdan imara kadar pek çok hizmetin Büyükşehir Belediyesi tarafından verileceğini vurgulayan Başkan Çerçioğlu, “Su, kanalizasyon altyapısı, ulaşım, yolların asfaltlanması gibi hizmetleri Büyükşehir Belediyesi verecek. Bizde hizmet hızlı verilir. Kent merkezinde yaptığımız yatırımlar ortada. Sosyal belediyecilikten de asla taviz vermiyoruz. Aydın’da hiçbir çocuk aç yatağa girmez, soğukta üşümez. Vatandaşımı namerde muhtaç etmedim, etmeyeceğim” dedi.
Başkan Çerçioğlu, Çakırbeyli’de Muhtar Mehmet Demir ile birlikte muhtarlık binasındaki Adnan Menderes ve ailesine ait fotoğrafları uzun süre inceledi.