İSTANBUL Esenyurt'ta MHP'nin seçim bürosu açılışında kalbine isabet eden kurşunla yaşamını yitiren basın danışmanı Cengiz Akyıldız için Eskişehir'de gıyabi cenaze namazı kılındı.
MHP teşkilatı tarafından ikindi namazı sonrasında Eskişehir Reşadiye Camii'nde gıyabi cenaze namazı düzenlendi. Cenaze namazı öncesi MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı eski vali Kadir Çalışıcı basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Cengiz Akyıldız'ın öldürülmesinden büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Akyıldız'ın katillerinin bir an önce bulunmasını isteyen Çalışıcı şöyle konuştu:
"Bu tür provokasyonları ülkemizde geçmişte çok gördük. Ancak bu provokasyonlara asla fırsat vermemek lazım. Provokasyonlara gelmeyeceğiz.Muhakkak ki bizi provokasyonlara çekmek isteyenler var. Bir an öce katillerin bulunmasını temenni ediyoruz. Güvenlik güçleri başka şeylerle meşgul olacaklarına bu konularla meşgul olması lazım. Seçim güvenliğinin de sağlanması lazım. Ciddi bir şekilde seçimleri güvenlik konusunda endişelerimiz var. Sağlıklı bir seçime gitmek lazım. Bu tür provokasyonların özellikle güvenlik güçleri tarafından engellenmesi lazım. Karanlık güçler tarafından ülkemizde kargaşalıklar çıkarılmak istiyor. Bu filmleri biz çok gördük, bu filmler ülkemizde çok yaşandı. Bunlara asla fırsat vermemek lazım. Güvenlik güçlerinin bunların mutlaka hükümet tarafından, güvenlik güçleri tarafından ensellerinden tutulup yargının önüne çıkarılması lazım."
İkindi namazının ardından Sütlüce Orta Camii imamı Şinasi Çapa tarafından Cengiz Akyıldız için gıyabi cenaze namazı kıldırıldı. Namazın ardından kalabalık dağıldı.