CEM Vakfı Sivas Şube Başkanı Ali Akyıldız, Madımak olaylarının 21'inci yıldönümü nedeniyle kentte yapılacak etkinlikler hakkında bilgi vererek, sağduyu çağrısında bulundu. Akyıldız, anma etkinliklerinde provakosyona izin verilmemesi gerektiğini dile getirdi.
2 Temmuz 1993 günü Madımak Oteli'nin yakılmasıyla başlayan Sivas Olayları'nın 21'inci yıldönümü nedeni ile gelecek hafta çarşamba günü anma etkinlikleri yapılacak. Anma programını organize eden tertip komitesi üyesi Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ali Akyıldız, gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında bilgi verdi.
Akyıldız, şu anda Bilim ve Kültür Merkezi olarak kullanılan eski otel binasının önünün geçmiş yıllardaki gibi barikatlarla kapatılmayacağını belirterek, "2 Temmuz sabahı il dışından ve yurt dışından gelecek olanlar misafirlerimizi karşılayacağız. Ardından vakfımızda ve Hacı Bektaşi Veli Vakfı'nda sabahleyin kahvaltılarımız verilecek. 2 Temmuz bu sene Ramazan ayına denk geliyor, dükkanların bir çoğu kapalı olabilir. O nedenle bu sefer biraz daha fazla yemek hazırlığı yapıldı. Daha sonra Ethembey Parkı'nın önünde kortej oluşturacağız ve Madımak Oteli'nin önüne kadar gideceğiz. Bu konuda bir sıkıntımız yok. Sayın valimize ve sayın emniyet müdürümüze bu konudaki hassas tutumlarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
"PROVAKASYONA İZİN VERİLMEMELİ"
2 Temmuz'u ruhuna uygun bir şekilde anmak istediklerini söyleyen Akyıldız, "Son günlerde ülkemizin ve çevremizdeki ülkelerin yaşadığı sorun ve sıkıntılar nedeniyle hassas bir dönemden geçiyoruz. Yani hiçbir şekilde provakasyona izin verilmemeli" diye konuştu.
Akyıldız olayın gerçek suçlularının bulunmasını isteyerek şunları söyledi:
"21 yılın geçti katliamın üzerinden hala gerçek suçlular ortaya çıkarılmadı. Yani ortada bir oyun var, bir oyun yazıldı fakat oyunun yazarı ortada yok. Senaristi ortada yok. Başrol oyuncuları ortada yok. Figüranlar hapiste. Biz bu oyunun yazarının ortaya çıkarılmasını, perde arkasındaki gerçek suçluların ortaya çıkarılmasını, başrol oyuncularının ortaya çıkarılmasını bekliyoruz."
Başkan Akyıldız, tertip komitesi tarafından gerekli tüm önlemlerin alındığı ifade ederek bu yıl etkinliğe Alevi Vakıfları Federasyonu Genel Başkanı Cemal Canpolat ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun da katılacağını ifade etti.

FOTOĞRAFLI