MUĞLA’nın Marmaris İlçesi’nde, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’ndan (TMSF) 27 milyon dolara satın alınan arazide sürdürülen otel inşaatı, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu olmadığı gerekçesiyle mühürlendi.
Siteler Mahallesi Kenan Evren Bulvarı üzerinde bulunan 40 bin 720 metrekarelik arazi, 13 Eylül 2013’te yapılan ihale ile Green Turizm Ltd. Şti. tarafından 27 milyon dolar bedelle TMSF’den satın alındı. Denize sıfır araziye 650 yataklı lüks bir otel inşa etmek için alanda hafriyat ve temel kazımına başlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Muğla İl Müdürlüğü tarafından yapılan inceleme sonucu, inşaata, ÇED yönetmeliği gereği 'ÇED olumlu' ya da 'ÇED gerekli değildir' raporlarının alınmadığı ortaya çıktı.
Marmaris Kaymakamlığı ve Marmaris Belediyesi ile yapılan yazışmalar neticesinde inşaat faaliyetinin süre verilmeksizin durdurulmasına karar verildi. Marmaris Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri inşaatı mühürledi. Green Turizm’in sahibi İsmet Kamış ise birkaç gün içinde ÇED raporunu alıp, inşaata devam edeceklerini bildirdi.
TMSF, 2006 yılında Balkaner grubundan devraldığı araziyi 2007 yılında 46 milyon liraya satışa çıkardı. 2013 yılına kadar 11 kez ihaleye çıkartılmasına rağmen rakamın yüksek olmasından dolayı alıcı bulunamadı. TMSF 13 Eylül’de yeni bir ihale düzenledi. Arazi 12’inci kez, 27 milyon dolar muhammen bedelle teklif usulü tekrar satışa çıkartıldı. Green Turizm firması belirlenen 27 milyon dolar fiyatı teklif usulü kabul ederek arazinin yeni sahibi oldu. Marmaris’de turistik tesis işleten Green Turizm firması satın aldığı arazi üzerine 650 yataklı otel yapmayı planladı.