YEŞİLKÖY'deki  CNR EXPO fuar alanında bugün başlayan CeBIT Bilişim Avrasya Fuarı'nda Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın stand açılışı  Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ile Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Wesley Sneijder tarafından yapıldı. Açılışta kurdele kesiminden önce bir konuşma yapan Bakan Suat Kılıç, Avrupa Şampiyonlar Ligi mücadelesinde dün akşam oynanan Galatasaray - Kopenhag maçı hakkında açıklamalarda bulundu.
KOPENHAG FASLI
Kılıç, Galatasaray'ın 3-1'lik üstünlüğüyle sonuçlanan maçta bir gol atan Sneijder'e gösterdiği performanstan dolayı teşekkür etti. Maçın sonucunun Avrupa Birliği müzakerelerinde iyi bir hamle ve adım olduğunu söyleyen Bakan Suat Kılıç, "Sneijder dün gecenin kahramanı oldu ve 'Kopenhag Faslı'nı açıp kapattık. Bu sonuç Avrupa Birliği müzakerelerinde iyi bir hamle oldu. Kopenhag Faslı'nın açılıp kapatılmasında desteğini esirgemedi. Geçen haftaki Türkiye - Hollanda milli maçında ortaya koyduğu performanstan dolayı moralimiz bozuktu ancak dün akşam onu bir miktar telafi etti. Bu nedenle Sneijder'e ve Galatasaray yönetimine teşekkür ediyoruz. Bu akşam Trabzonspor da kendine düşen performansı ortaya koyacak" dedi. Kurdele kesiminin ardından Sneijder, Gençlik Merkezi'nin 400 bin 1'inci üyesi oldu. Sneijder, Bakanlar Egemen Bağış ve Suat Kılıç ile birlikte standı gezerek bilgi aldılar.
'BAĞIŞ'TAN GALİBİYET AÇIKLAMASI
AB Bakanı Egemen Bağış ise bir gazetecinin " AB üyesi ülkelerin futbolcularının ülkemizde futbolcu olarak yerli statatüsünde oynayabilecekler mi?" şeklindeki sorusuna, "Bununla ilgili kararı verecek olan otorite bizler değiliz. Bu konuda karar vermesi gereken kurum Türkiye Futbol Federasyonu'dur. Futbol Federasyonu bu konuyu inceler, değerlendirir ve bir karar verir. Bugüne kadar da verdiği kararlar çerçevesinde Türkiye'deki futbolcularla ilgili hali hazırdaki uygulama devam etmektedir. Bazı spor kulüplerimizin bu konuda yargıya başvurmaları söz konusu ve biz de bunları medyadan takip ediyoruz. Yargıdan henüz bize intikal eden herhangi bir konu olmadı. Eğer yargı bu konuda bizden görüş isterse AB hukukuyla ilgili tek birim olan Bakanlık olarak bizde bu konuyu inceler, yargının talebine gerekli cevabımızı veririz" şeklinde yanıt verdi.
Öte yandan Bağış, kendisine sorulan "Galatasaray'ın Kopenhag galibiyetiyle ilgili ne söyleyeceksiniz?" şeklindeki soruya yanıt verirken sözlerine "Galatasaray'ın Estonya karşısındaki galibiyeti herkesi sevindirdiği gibi bizleri de çok sevindirdi" diye başladı.
Egemen Bağış, "Bir Fenerbahçe kongre üyesi olarak Galatasaray'ın bu başarısını yürekten kutluyorum. Bu gerçekten Türkiye'nin bir zaferidir. Türkiye'nin her sporcusunun, her takımının yurt dışındaki her mücadelesinde doğal taraftarıyım ve takımlarımızı destekliyorum" dedi. Bakanlar Egemen Bağış ile Suat Kılıç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar'ın katılımıyla AK Parti standının açılışını yaptılar.