ÇAYKUR’un ürettiği 9 marka, Belçika merkezli uluslararası kalite sınıflandırma kuruluşu Monde Selection tarafından ödüle layık görüldü. Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Fransa’nın Bordeaux kentinde düzenlenen törenle ödülü aldı.
1961 yılından bu yana çeşitli gıda ve kozmetik ürünlerine kalite belgesi veren Belçika merkezli dünyanın en saygın kalite sınıflandırma kuruluşu Monde Selection, bu yılda 40’ı aşkın ülkenin ürünlerini değerlendirdi. Uzun süren analiz ve inceleme ardından Çaykur’un, Organik Hemşin, Tiryaki, Çaykur Siyah Süzen Poşet, Altın Süzen Poşet, Altınbaş, Zümrüt Organik Yeşil Çay, Filiz Çay, Rize Turist ve Organik Rize Çay' ı ürünlerini kalite ödülüne layık görülü. Fransa’nın Bordeaux kentinde düzenlenen törene katılan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, 9 ürüne verilen kalite ödülünü aldı. Sütlüoğlu’na Çaykur Pazarlama Dairesi Marka ve Tasarım Şube Müdürü Miraç Mollamehmetoğlu ile Monde Selection bilimsel danışmanlığını yürüten Euro Çay Teknolojileri Yöneticisi Ozan Fidan ve Euro Çay danışmanı Prof. Dr. Mustafa Aslan da eşlik etti.
"DAHA ÜST SEVİYE KALİTE ÖDÜLLERİ ALMAYI HEDEFLİYORUZ"
Ödülün Çaykur için büyük başarı olduğunu ifade eden Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, "Kalite, bir malın satılabilmesi için olmazsa olmaz bir şattır. Çaykur olarak kaliteyi daha da yukarılara çekmeye çalışıyoruz. Daha üst seviyelerde kalite ödülleri de almayı hedefliyoruz, bu yönde çalışmalar yapıyoruz. Çayın hem hammadde hem de üretim safhasının kaliteli olması için çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz" dedi.
"DÜNYADA KALİTE İMAJI ÇOK ÖNEMLİ"
Çaykur’un dünya çapında 9 ürünün kalite ödülü almasının önemine değinen Sütlüoğlu, şöyle dedi:
"Çaykur çayımızı yeni yeni dünyaya tanıtmaya başladık. Bizimle bağlantı kurmak isteyenlerin sayısı artıyor. İhracatımızda her yıl istikrarlı bir şekilde büyüyor. Bu çalışmalarımızı sabırla ve uzun vadeli sürdürmemiz lazım. Bu tür ödüller kalite imajı açısından çok önemli. Malınızın kaliteli olduğuna dair bir kanaat yoksa satamıyorsunuz. Bunun yanında tanıtım çalışmalarını sürdürmemiz lazım."

MK(TM/İD) (FOTOĞRAFLI)