– ÇAYKUR Rizespor teknik direktörü Rıza Çalımbay, "transferler geç yapıldı" açıklamasını eleştiren Kulüp Başkanı Metin Kalkavan’a cevap verirken, "Yönetimle kavga ediyoruz, niye? İyi oyuncu bulalım, diye. O da bizimle kavga ediyor, para bulalım da alalım diye. Önemli olan sezonu iyi bir yerde bitirmek" dedi.
Mehmet Cengiz Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Çalımbay, Trabzonspor maçında mükemmel bir oyun oynadıklarını, ancak galip gelemediklerini, kendisini sevindiren olayın ortaya koydukları mücadele ve taraftarın verdiği destek olduğunu söyledi. Çalımbay, şöyle devam etti:
"Şimdi önümüzde Kayseri Erciyespor’la oynayacağımız çok önemli bir maç var. Bu maçtan çok iyi bir sonuçla ayrılmamız gerekiyor. Bunu yapacak kapasitemiz var. Trabzonspor maçında oynadığımız oyunun biraz daha üstüne çıkarsak oradan bize yakışır şekilde döneceğimize inanıyoruz. Telafisi olmayan final maçları oynuyoruz. Bu da bizim final maçımız. En önemli viraj Kayseri Erciyespor maçı. Camia olarak bunun bilincindeyiz. Herkesin kapasitesinin üzerine çıkarak sahada birlik ve beraberlik içerisinde başarıya ulaşacağımıza inanıyoruz. Bu işi en iyi şekilde bitireceğiz."
"BAŞKANLA KONUŞTUM"
Kulüp Başkanı Metin Kalkavan’ın teknik heyete yönelik eleştirilerini hakkında da açıklamalar da bulunan Rıza Çalımbay, bu konuda başkanla görüştüğünü belirtirken şunları söyledi:
"Başkanımız bu yönde ifadeleri olmadığını söyledi. Biz Çaykur Rizespor’un menfaati için ne gördüysek onu söyledik. Başka bir düşüncemiz olamaz. Yönetim de biz de kulübü düşünüyoruz. Transferlerin çok olması önemli değil. Önemli olan transferlerin faydalı olmasıdır. Şimdi, 'O bunu şunu söyledi, transfer şöyleydi, böyleydi' diye kimsenin konuşmasına gerek yok. Bizim için önemli olan Çaykur Rizespor’un bu yılı iyi bir yerde bitirmesidir. Bunlarla uğraşmıyoruz. Hazır olmayan arkadaşları hazır hale getirmek için çaba harcıyoruz. 3-4 hafta sonra istediğini yapan bir takım olacağız. Ama bunu bekleyecek durumumuz yok."
"YÖNETİMLE HİÇBİR PROBLEMİM YOK"
Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor, Kasımpaşa ve Akhisar Belediyespor’dan puan aldıklarını, sakatlık sıkıntıları olduğunu, tek yetkilinin yönetim olduğunu hatırlatan Rıza Çalımbay, şöyle devam etti:
"İçim rahat. Ne yapmam gerekiyorsa onu yapıyorum. Tabii yönetimin de bize kızdığı şeyler oldu. Biz onu yaparken Çaykur Rizespor’u düşündük. Yönetimle hiçbir problemim olmadı. Mükemmel bir yerde çalışıyoruz, tesisimiz çok iyi. Yönetimle transfer sıkıntımız oldu. Bu da gayet normal. Ben buraya isteyerek geldim. Hiçbir kulübe 3’üncü defa gitmedim ama Rize’yi sevdiğim için geldim. Yönetimin de haklı olduğu yön var. Kaynak ve bütçe meselesi var. Her transferin elbette yapılabilmesi mümkün değil. Yönetim ve biz en iyisini almak için çalıştık."
"OLCAN ‘IN FİRİKİKİ GOL OLSA TEKNİK DİREKTÖR SUÇLU"
Saha içerisinde olayların istenildiği gibi gitmediğinde suçlanan kişilerin teknik direktörler olduğunu ifade eden Rıza Çalımbay, son olarak şöyle dedi:
"Kaleci gol yese tek suçlanacak teknik direktördür. Trabzonspor maçında sayısız gol kaçırdık. Son dakika frikik oldu. Olcan o golü atsa teknik direktör suçlu. Biz her şeye alışkınız. Ama ben elimden geleni yaptığım için vicdanım rahat. Yönetimle kavga ediyoruz. Niye? İyi oyuncu bulalım diye. O da bizimle kavga ediyor, para bulalım da alalım diye." MK(TM/AÖ)  FOTOĞRAF