– ÇAYKUR Rizespor, renklerine bağladığı İsveç’in AIK Stockholm takımından orta saha oyuncusu Martın Kayongo Mutumba, Trabzonsporlu Aykut Akgün, Galatasaraylı Engin Baytar, Portekiz’in Academica Colimbra takımından Liban Abdi ile Karabüksporlu Lua Lua için tanıtım toplantısı düzenledi.
Mehmet Cengiz Tesislerinde düzenlenen toplantıda konuşan yönetici Ömer Faruk Ofluoğlu, "Biz onları bağrımıza bastık. Onlar bizim evlatlarımız. Takımın başarısı için mücadele edecekler. Hepsi bir değer olan futbolculara Rizespor’u seçmelerinden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.
ENGİN: "PERFORMANSIMI BURADA YAKALAYACAĞIM
Engin Baytar, Çaykur Rizespor’u seçmesine Rıza Çalımbay’ın sebep olduğunu belirterek, "Performansımı burada tekrar yakalayacağıma inanıyorum. Yeni arkadaşlarımızla birlikte Çaykur Rizespor'u üst sıralara taşımak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Hem Çaykur Rizespor hem de benim için hayırlısı olur. Bu yılı en iyi yerde bitirerek gelecek yılda burada olursak Çaykur Rizespor’u daha iyi yere taşırız" dedi.
AYKUT: "LİGE İYİ BAŞLANGIÇ YAPMAK İSTİYORUZ"
Çok iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini ifade eden Aykut ise, "Çaykur Rizespor ilk yarıya iyi başladı. Sakatlıklar nedeniyle sorun yaşadı. Şimdi ligde iyi yerde değiliz. İlk yarıdaki iyi başlangıcı ikinci yarının başında yapmak istiyoruz. Artık lige konsantre olarak maçlarımızı düşünmeliyiz. Çaykur Rizespor şuanda iyi yerde olmayabilir ama tecrübeli arkadaşlarımızla iyi çalışarak el ele vererek üst sırra çıkmak istiyoruz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.
LUA LUA: "KALBİMİN SESİNİ DİNLEDİM"
Çaykur Rizespor’da olmaktan dolayı mutlu olduğunu anlatan Lua Lua ise şunları söyledi:
"Rizespor beni çok istedi. İnsanın bu kadar çok istenildiği yerde oynaması güzel bir keyif. Kardemir Karabükspor’da da bu ilk başta böyle olmuştu ama sonra ben orada yaptığım işten zevk almamaya başladım. Devre arası bir çok kulüp beni istedi. Ancak Çaykur Rizespor beni daha çok istediği için kalbimin sesini dinledim ve anlaştım. Tecrübeli oyuncuyum. Yeni gelenlerle Çaykur Rizespor’u iyi yerlere taşımak istiyoruz. Ben Çıaykur Rizespor'un ilk yarıda ilk haftalarda oynadığı futbola aşık oldum. Buraya gelmemde buda etken oldu."
TOLUNAY KAFKAS SORUSUNA SİTEM DOLU CEVAP
Lua Lua, Kardemir Karabükspor’un teknik direktörü Tolunay Kafkas’a bir küskünlüğü olup olmadığı yönündeki bir soruyu da, "Geçmiş geçmişte kaldı. Geçmişi çokta fazla deşmenin bir yararı yok. Ben Rizespor ailesinin bir parçasıyım. Allah her şeyi görüyor. Bende zamanla her şeyi göstereceğim. Bu konuda fazla konuşmak istemiyorum" diyerek yanıtladı.
Mutumba'da, "Ligde üst sıralara çıkacağımıza inanıyorum" derken Liban Abdi'de, "Ben buraya çalışmaya ve başarılı olmaya geldim" diye konuştu.