MERSİN Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Çaykovski'nin yılbaşı klasiği olan 'Fındıkkıran' balesini, yeni yıl öncesi kapalı gişe prömiyerle sanatseverlerle buluşturuldu. Büyük ilgi gören Fındıkıran'ın önümüzdeki 2 temsil biletleri ise tamamen tükendi.
MDOB, pek çok bale topluluğunca yılbaşlarında sahnelenmesi gelenekselleşmiş, adı yeni yıl kutlamalarıyla özdeşleşen Çaykovski'nin 'Fındıkkıran' balesini Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde sahnelendi. Eseri Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Şadi Özdemir, CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, Kültür ve Turizm İl Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, koreograf Mehmet Balkan ile yaklaşık 700 sanat sever izledi.
Orkestra şefliğini Vladimir Lungu'nun yaptığı, ünlü koreograf Mehmet Balkan'ın koreografisiyle sahnelenen eserin müzik düzenlemesi Andrezej Barlog, dekor ve kostüm tasarımı Olaf Zambek, ışık tasarımı Tarık Deniz imzasını taşıyor. Eseri Lale Balkan ve Junko Hikasa sahneye koyuyarken başlıca rolleri ise Özlem Şenormanlılar, Büşra Ay, Burak Serkan Cebeci, Ozan Demirbaş, Mahmut Akyol, Beatrice Parma, Tutku Barın Tümen, Serbülent Biçer, İraklı Bakhtadze, Niyazi Cingöz, Tugay Ak, Tarkan Günal, Tolga Ergen, Murat Koman, İzzet Güllü, Berna Turhan İleri, Esra Günkent, Tuba Şennalbant, İpek Engin, Göksel Toker, Murat Ali Cengiz, Özge Ösmen, Yusuf Afacan, Önder Acar ve Önem Özden dönüşümlü olarak paylaşıyor.
Eserin koreografisini üstelenen Mehmet Balkan, uzun sürede provalarda MDOB kadrosunun büyük bir özveri ile çalıştığını belirterek, "MDOB sanatçıları ve tüm ekibi çok uzun soluklu bir çalışma yaptı. Bu çalışmanın çokta başarılı geçtiğini düşünüyorum. Seyircinin ara alkışları da bunun bir göstergesidir. Bunun içinde son derece mutluyum. Mersinli seyirci uzun süre Fındıkkıran'ı seyretme imkanı bulacak diye düşünüyorum. Fındıkkıran, hem çocuklara hem büyükler çok güzel bir yeniyıl hediyesi oldu" dedi.
MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Şanal, ise bu yılın 3'ncü büyük prodüksiyonunu sahnelediklerini ifade ederek, "Bütün büyük opera evlerinin repertuarında olan her yeni arifesinde sahnelenen Fındıkkıran Balesi'ni sahneliyoruz. Çaykovski'nin müthiş müziklerinin eşliğinde Mehmet Balkan'ın sahnelediği klasik bir baleye Mersinli sanatseverler ve çocuklarımız çok büyük bir ilgi gösterdi. Bunu sezon sonuna kadar oynayacağız. Salonun biletlerinin bir hafta önceden tükenmesi, bundan sonraki 2 temsilinde biletlerinin tükenmesi de bizlere mutluluk veriyor. Tüm sanatseverlere ve seyircilerimize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.