Bülent DİKTEPE/ KARABÜK, ()- KARABÜK'te çay ocağı işletmecisi 41 yaşındaki Ramazan Yıldız, bir günlük hasılatını Soma'da maden faciasında yaşamını yitiren maden işçilerinin ailelerine bağışladı.
Kent merkezindeki işhanında 3 yıldır çay ocağı işleten Ramazan Yıldız, bugünkü hasılatını maden şehitlerinin ailelerine bağışlama kararı aldı. Yıldız, bağış kararını işyerinin camına astığı, "Bugünkü hasılatın tamamı Soma'daki maden ocağında şehit olan kardeşlerimizin eş ve çocuklarına gönderilecektir. Bugün bizden çay ve meşrubat içen ve bize destek veren bütün dostlarımızdan duamız eksik olmasın. Allah razı olsun" yazısıyla duyurdu. Çay ocağından çay, kahve, meşrubat içen müşterilerden bazılarının fazla para ödemesi dikkat çekti.
Ramazan Yıldız, işsizliğin, ekmek kavgasının ne demek olduğunu iyi bildiğini belirterek, şöyle konuştu:
"Günlerdir televizyonları izliyoruz. Yaşananları içimize sığdıramadık. Bizim de bir katkımız olsun istedik. Sağolsun vatandaşlarımız çok duyarlı. Bir çay parası yerine 10 çay parası vererek onlar da destek oluyorlar. Bugün normal hasılatımızın 2-3 katına ulaşacağımıza eminim."

BD(EE/AK) (FOTOĞRAFLI)