ÇATAK(Van), ()-VAN'ın Çatak ilçesinde yaşanan elektrik kesintileri protestoya neden oldu. Yaklaşık 150 kişilik grup, dün akşam saatlerinde yapılan eylemde kesintilerden sorumlu tuttukları Van Gölü Elektirik Dağıtım A.Ş.'nin (VEDAŞ) bulunduğu binanın camlarını taş atarak kırdı, bina önündeki bir araca da zarar verdi.
Van'ın Çatak ilçesinde VEDAŞ bünyesinde taşeron statüsünde çalışan işçilerin iş barakması ve 3 gündür ilçede elektriklerin kesik olması tepkiye yol açtı. İlçedeki VEDAŞ binası önünde toplanan yaklaşık 150 kişi, önce mum yakarak oturma eyleminde bulundu ardından da 'Kaymakam istifa' sloganları atarak yürüyüşe geçti. Kalabalığın önü ilçe merkezinde gövenlik önlemi alan polisler tarafından kesildi. İlçe Emniyet Amiri Yılmaz Tamtürk, yapılan gösterinin kanunsuz olduğunu, oluşan arızanın giderilmesi için devletin bütün kurumlarının seferber edildiğini belirterek grubun dağılmasını istedi.
Grup daha sonra geri dönüp VEDAŞ binasını taşlayarak camlarını kırdı, binanın önünde bulunan kuruma ait bir araca da taşla zarar verdiler. Kalabalık arasında blunan bazı kişilerin bina önündeki araçları yakma girişimi ise polisler ile BDP İlçe Başkanı Vehbi Batur tarafından engellendi. Bu gelişmeler üzerine Çatak Kaymakamı Uhut Emre Koyuncu yaşanan olaylar üzerine Emniyet Amiri Yılmaz Tamtürk, Belediye Başkan Vekili Evin Keve, BDP İlçe Başkanı Vehbi Batur ve grubun sözcüleri olarak seçilen 15 kişi ile kısa bir toplantı yaptı. Kaymakam Koyuncu, ilçedeki kesinti ile ilgili kaymakamlık ve belediyenin gerekli çalışmalarda bulunup, ilgililerle görüşmelerde bulunduklarını söyledi. Kaymakam Koyuncu, sorunu en kısa sürede çözüleceğini söylemesi üzerine de kalabalık yavaş yavaş dağıldı.

FOTOĞRAFLI