MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde el ele yolun karşısına geçmeye çalışan Rabia ve Mehmet Boyacı çiftine çarparak ölümüne neden olan Karaçulha Belde Belediye Başkanı AK Partili Yusuf Çaylı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Fethiye- Antalya Karayolu'nda 27 Ekim'de, Yayla Esenköy'den, Sahil Esenköy'deki evlerine gitmek isteyen sağır ve dilsiz 61 yaşındaki Rabia Boyacı ile eşi 71 yaşındaki Mehmet Boyacı, el ele tutuşarak çevre yolunda karşıya geçmek istedi. Yola çıkan çifte, Yayla Karaçulha'dan Fethiye'ye giden Karaçulha Belediye Başkanı Yusuf Çaylı'nın kullandığı 48 FK 001 plakalı makam otomobili çarptı. Çarpmanın şiddetiyle havalanıp aracın ön camına düşen Boyacı çifti, yaşamını yitirdi. Kazanın ardından Başkan Çaylı, çıkarıldığı mahkemece 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek'ten tutuklandı.
HIZLI DEĞİLDİM
Fethiye Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Yusuf Çaylı'nın yargılanmasına başlandı. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına Yusuf Çaylı, avukatı Hakkı Kavas'la birlikte katıldı. Duruşmada ifade veren Başkan Çaylı, kazanın nasıl meydana geldiğini anlattı. Kaza sırasında karşı yönden uzun farları yanan bir TIR geldiğini kaydeden Başkan Çaylı, "TIR aniden fren yapınca yolun karşısına geçmeye çalışan çifti fark ettim. Hemen frene bastım. Hızlı değildim. Hızlı olsaydım benim aracım da savrulur ve takla atardım. Çarptığım kişilerin vücutları parçalanabilir, sonuç daha feci olabilirdi" dedi.
TUTUKSUZ YARGILANMASINA KARAR VERİLDİ
Sanık avukatı Hakkı Kavas ise müvekkilinin kamu görevi yaptığını, tutukluluğu nedeniyle idari işlerinin aksadığını söyledi. Müvekkilinin kaçma durumu olmadığını, delillerin toplandığını vurgulayan Kavas, tahliye talebinde bulundu. Tarafların savunma ve iddialarının ardından mahkeme heyeti, Yusuf Çaylı'nın kaçma ve delilleri karartma şüphesi bulunmadığına kanaat getirerek tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Başkan Çaylı'nın tahliyesine karar verilmesinin ardından eşi Şerife Çaylı ve çok sayıda yakını Fethiye Kapalı Cezaevi önünde toplandı.