ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde denizde bulunan caretta caretta türü deniz kaplumbağası ölüsü, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından kıyıya çıkarıldı. Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan caretta carettanın, bir teknenin pervanesi yüzünden parçalanarak telef olduğu tahmin ediliyor.
Kemer'de denizin yüzeyinde koyu renkli bir cismin görülmesi, plajda güneşlenen yerli ve yabancı tatilciler arasında paniğe neden oldu. Bu cismin caretta caretta olduğunun anlaşılmasıyla vatandaşlar, durumu Kemer Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bildirdi. Caretta carettanın bulunduğu noktaya botla gelen ekipler, öldüğü belirlenen deniz kaplumbağasını kıyıya taşıdı.
Caretta caretta, denize giren bazı vatandaşların yardımıyla sahile çıkarılırken, plajda güneşlenen yabancı turistler de fotoğraf makineleri ve cep telefonları ile olayı görüntüledi. Caretta carettanın kabuğunun bir teknenin pervanesine takılarak parçalanmış olabileceği tahmin ediliyor. Caretta caretta ölüsü, yetkililer tarafından siyah bir torbaya konularak götürüldü.