Timur TARLIĞ/İSTANBUL, () KADIN Emeğini Değerlendirme Vakfı’dan 100 kadının emeğiyle Capitol’de ağaçlar ve aydınlatma direkleri örgülerle sarıldı. Avrupa’dan Amerika’ya oradan da dünyaya yayılan sanat dalı Yarn Bombing (Örgü Bombardımanı) Capitol’ü renklendirdi.

11 Haziran Uluslararası Yarn Bombing Günü (Örgü Bombardımanı) kapsamında Capitol’de, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı’ndan 100 kadının emeğiyle 10 bin yumak kullanılarak ağaçlar, aydınlatma direkleri , metal dedektörleri ve piyano rengaren örgülerle sarıldı. Örgülerde stil danışmanı Alexander Kokoskeriya’nın tasarladığı motifler kullanıldı. Amacı açık alanları renklendirmek ve neşelendirmek olan Örgü Bombardımanı Avrupa’da doğduktan Amerika’ya oradan da dünyaya yayıldı.

Boya yerine ipler kullanılarak yapılan grafiti olarak tanımlanabilecek Örgü Bombardımanı hakkında Capitol İcra Kurulu Üyesi Selda Eremsoy bilgi verdi. Selda Eremsoy bu rekli sanatla ilgili olara, “Bu çalışmamızın adın Yarn Bombing. Yarn Bombing aslında 2004 senesinde ilk Hollanda’da çıkmış. Bir sokak sanatı diyebiliriz buna. Tebeşirler ve kalemler yerine tamamen örgülerle yapılmış bir sokak sanatı. Türkiye’de bunu ilk kez yapmamız bizi çok heyecanlandırdı. Tamamen sokakta, bir mekanda orayı neşelendirmek keyiflendirmek için yapılan bir sanat. Sokak grafitisinin bir örgü bombardımanı. Bunun için biz Kadın Emeklerini Değerlendirme Vakfı’yla çalıştık. Yaklaşık 100 kadın bu projede yer aldı ve 10 bin yumak kullanıldı” diye konuştu.
Yapılan örgü işleminin ağaçlara herhangi bir zararı olmadığını söyleyen Selda Eremsoy, kendilerine gelen ilk tepkilerin çok olumlu olduğunu ifade etti. Alışveriş merkezine gelen vatandaşlar da yapılan çalışmayı ilginç bulduğunu söyledi.

TT (FOTOĞRAF)