İZMİR’in Foça İlçesi’ndeki Demokrasi Meydanı’nda canlı heykel performası sergileyen Gösteri Sanatları Atölyesi oyuncuları yerli ve yabancı turistlerin ilgisini topladı.
İzmir’de çeşitli performanslar sergileyen Gösteri Sanatları Atölyesi oyuncuları bu kez Foça Demokrasi Meydanı’nda ilgi gördü. Balıkçı Heykeli’nin karşısında canlı heykel gösterisi yapan Karcan Çetiner Kuvayimilliye askerini, Gamze Akman ise mevziye top taşıyan kadını canlandırdı. Pozisyon değiştirerek farklı duruşlara giren oyuncular izleyenler tarafından alkışlanırken, bazı vatandaşlar aralarına girerek fotoğraf çektirdi.
İZMİR SOKAKLARINI SANATLA AYDINLATIYORLAR
Gösteri Sanatları Atölyesi grup yöneticisi Tuncay Ağca, 2008 yılında çalışmalara başladıklarını, 2010 yılında Gösteri Sanatları Atölyesi’ni kurduklarını belirtti. Ağca, İzmir sokaklarını sanatla aydınlatmayı amaçladıklarını kaydetti. Grubu eşiyle birlikte kurduğunu vurgulayan Tuncay Ağca, "Yurt içi ve yurt dışındaki festivallerde sokaklarda gösteri yapıyoruz. Ülkemizi, İzmir’i temsil ediyoruz. Her gittiğimiz yerde büyük ilgi görüyoruz. Toplam 20 kişilik bir grubuz. Farklı konularda konseptleri, gündeme uygun mesajları vermeye çalışıyoruz. Efe, Kanuni - Hürrem, Rembetiko gibi canlı heykeller, pandomim gösterileri ve bazı kısa oyunlarla halkın karşısına çıkıyoruz. Finansmanı sokaklarda halkın bahşiş ve bağışlarından sağlıyoruz. Belediye ya da başka kurumlardan hiçbir desteğimiz yok. Kullandığımız vücut boyası Almanya’dan geliyor. Kostümlerimizi özel diktiriyoruz. Bu koşullarda sokaklardan topladığımız ücretlerle sanatımızı yapmaya ve ilerletmeye çabalıyoruz. Sadece duvarlar arasında değil, sokakta da sanat yapılabileceğini gösteriyoruz" dedi.