ÇANKIRI Belediyesi tarafından 18 ayda 18 proje kapsamında yaptırılan Şehitler Anıtı, törenle açıldı.
İstasyon Mevkii'nde düzenlenen ve Çankırı Belediyesi mehter takımının gösterisi ile başlayan törene Vali Vahdettin Özcan, AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin ile çok sayıda bürokrat ve vatandaşlar katıldı. Açılışta konuşan Belediye Başkanı İrfan Dinç, şehitlik ve gaziliğin Türk milletince anne karnında başlayan, dünyaya geldikten sonra bizzat yaşanan bir duygu olduğunu belirterek, "Bu milletin evlatları şehitlik ve gazilik duyguları ile bu ruhla, bu şuurla yetişmektedir. Böylesine önemli bir payenin şehrimizde yaşatılması, somut olarak ortaya konması adına böylesine bir projeyi hayata geçirdik. Şehitler anıtının yerleştirildiği yer de  konum olarak çok önemli. Milli mücadelede önemli bir rolü olan İstiklal Yolu güzergahına yapılmış olması da çok anlamlıdır. Yapılan anıtın çevresinde de güzel bir park yapımı için çalışmalarımız sürüyor. Şehitler anıtının şehit ailesi yakınlarına gazilerimize ve Çankırımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.
Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Çelik de yaptığı konuşmada, Türk askerinin Milli Mücadelede, Kore'de, Kıbrıs'ta, Güneydoğu'da hiçbir etnik ayrım gözetmeksizin yan yana, kol kola mücadele verdiğini belirterek, "Bu vatanın bölünmez bütünlüğü için şehit olanları, gazi olarak dönenleri rahmet ve minnetle anıyoruz. Yaşayan gazilerimize de sağlıklı uzun ömür diliyoruz" dedi.
BU YOLDAN GEÇENLER ANITA SELAM DURACAK
Milletvekili İdris Şahin de istiklal Yolu'nun Çankırı'dan geçtiğine vurgu yaparak, ""Bu yoldan geçenler, artık bu anıta selam duracak. İstiklal Yolu'nu yaptığımız yatırımlarla istikbal yolu yaptık" diyerek bu projeyi  gerçekleştiren Belediye Başkanı İrfan Dİnç'e teşekkür etti. Bir tarafında elinde tüfeği ile Türk askerini, diğer tarafında milli mücadelede mermi taşıyan Çankırılı Yanığın Emine'yi simgeleyen Şehitler Anıtı, mermer bloklar üzerine yerleştirildi ve 10 metre yükseklikte yapıldı.