ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi ve İl Özel İdaresi ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 3'üncü Bölge Müdürlüğü arasında, kentin biyolojik yapısının araştırılarak envanteri hazırlanmasına yönelik protokol imzalandı.
Çanakkale Karasal ve İç Su Ekosistemlerinin Biyolojik Çeşitlilik Envanteri ve İzlemesi Projesi adıyla gerçekleşecek çalışma için protokol imzaları İl Özel İdaresi’nde atıldı. Protokol törenine Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Doğa Koruma ve Milli Parklar 3. Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Tekin ve ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Erdem katıldı.
Fen Edebiyat Fakültesi, Ziraat Fakültesi ile Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi’nden öğretim elemanlarının görev alacağı proje 2014 bahar ile 2016 güz dönemleri arasında gerçekleştirilecek. Biyolojik çeşitliliğin izlenmesine yönelik verilerin elde edilmesi ve izleme metodolojisinin oluşturulması amaçlanan projeyle, Çanakkale sınırları içinde, eğreltiler ve tohumlu bitkiler gibi damarlı bitkiler, memeli, kuş, balık, sürüngen, çift yaşarlar gibi omurgalı hayvanlar için literatür ve arazi çalışmaları yapılacak. Karayosun, liken ve makromantarlar gibi tohumsuz bitkiler ve omurgasız hayvanlar için ise literatür çalışması yapılması öngörülüyor.