ÇANAKKALE'nin Ezine İlçesi'ne bağlı Geyikli Beldesi'ndeki yazlıklarının önünden 17 yaşındaki E.Y.'yi kaçırdığı iddiasıyla yakalanan ve sevk edildiği adliyede serbest bırakılan 21 yaşındaki Cihan T., genç kızla birbirlerini sevdiklerini belirterek, ailesine "Bizi ayırmayın" dedi.
Ezine'ye bağlı Dalyan Köyü Odunluk İskelesi Mevkii'ndeki yazlıklarının önünden geçen çarşamba günü saat 22.00'de kaybolan, Galatasaray Basketbol takımının eski oyuncularından Haşim Murat Yurdakul'un kızı E.Y. için jandarma seferber oldu. Kızının kaçırıldığını söyleyen Haşim Murat Yurdakul'un şikayeti üzerine İl Jandarma Komutanlığı ile Geyikli Jandarma Komutanlığı ekiplerinden oluşan özel bir tim kuruldu. Tüm bilgileri değerlendiren jandarma timi, çemberi daralttı. E.Y. ve kendisini kaçırdığı öne sürülen Cihan T., geçen cuma günü saat 22.00 sıralarında Kazdağları eteklerinde bulunan, Bayramiç İlçesi'ne bağlı Evciler Köyü yakınlarındaki tarla içinde bulunan naylondan yapılmış barakada bulundu. Cihan T. ve E.Y., yazlığın bulunduğu beldedeki Geyikli Jandarma Komutanlığı'na getirildi. Genç kız ifadesinde "Birlikte planladık. Kendi rızamla kaçtım. Şikayetçi değilim" dedi. Adliyeye sevk edilen Cihan T. de adli kontrollü olarak serbest bırakıldı.
"ONSUZ BİR HAYAT DÜŞÜNEMİYORUM"
Olayın ardından ailesiyle birlikte yaşadığı Bayramiç İlçesi'ne bağlı Sarıdüz Köyü'ne dönen Cihan T., muhabirine, E.Y. ile 1.5 ay önce Geyikli Beldesi'ndeki Odunluk İskelesi'nde tanıştıklarını söyledi. Geçimini çiftçilikle sağlayan Cihan T., şöyle dedi:
"Birbirimizi seviyoruz, bizi ayırmasınlar. Ben E.'yi kaçırmadım, birlikte kaçtık. Hatta yolun bir yerine kadar E.Y. bana kendi geldi. Geyikli'den Kemallı Köyü'ne kadar yürüdük. Sonra otostop yaparak Ayvacık'a geldik. Yine 7 saat el ele yürüyüp Kazdağları'na tırmandık. Önümüze ayı çıktı. İkimiz tek yürek olup ayıdan bile korkmayıp yolumuza devam ettik. Bulduğumuz bir bahçe içindeki barakaya sığındık. Ağaçlardan meyve yiyerek, açlığımızı giderdik. Şimdi biz ayrıldık ayrılalı ne yiyip ne içebiliyorum. Gece uyuyamıyorum. Onsuz bir hayat düşünemiyorum. Bizi ayırmasınlar." 
E.Y.'yi para için kaçırdığına dair haberlerin kendisini üzdüğünü söyleyen Cihan T., "Biz fakir ama gururlu insanlarız. Benim para- pulla işim yok. Onu gerçekten seviyorum. O da beni seviyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI