ÇANAKKALE İnsani Yardım Gönüllüleri Platformu'nun Suriye için topladığı bir TIR dolusu battaniye, giyecek ve gıda yola çıkarıldı.
Çanakkale İnsani Yardım Gönüllüleri Platformu'nun 15 gün önce başlattığı yardım kampanyasında, Suriye'ye gönderilmek üzere battaniye, giyecek ve gıda malzemeleri toplandı. Suriye için toplanan yardımlar yola çıkmadan önce Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Platform üyeleri, yardımları Suriye'ye götürecek Hamidiye TIR'ı önünde büyük bir Türk bayrağı açtı.
İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsanı Yardım Vakfı gönüllüsü Numan Yaşar yaptığı konuşmada, Suriye'de insanlık dramı yaşandığını söyledi. Suriye'de uzun süredir devam eden iç savaş yüzünden birçok ölüm, yaralanma, evlerin zarar görmesi ve buna bağlı olarak açlık ve kış koşullarından korunamama problemi olduğuna vurgu yapan Numan Yaşar, "Bu nedenle insan olmanın, müslüman olmanın gereği komşumuzun elinden tutmak için sivil toplum kuruluşları adına bir platform oluşturup yardım kampanyası başlattık. Herkes bu kampanyaya destek verdi. Bu yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaşacak ve onların yaralarını sarmaya çalışacak" dedi.
Törene katılan AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Çanakkale Belediye Başkan Adayı Mehmet Daniş de Suriye'de zor günler yaşayanlar için yardım toplayan platform üyelerine gösterdikleri duyarlılık için teşekkür etti.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nimetullah Akın'ın yaptırdığı duanın ardından, Hamidiye TIR'ı Suriye'ye gitmek üzere uğurlandı.