ÇANAKKALE'nin içme suyu ve tarımsal sulama ihtiyacını karşılayan 54 milyon 115 bin metreküp kapasiteli Atikhisar Barajı da kuraklıktan nasibini aldı. Geçen yıl bu ayda dolup taştığı için kapakları açılan barajdaki doluluk oranı yüzde 45 düzeyinde.
Devlet Su İşleri 252’nci Şube Müdürlüğü yetkilileri, 54 milyon 115 bin metreküp su kapasiteli Atikhisar Barajı'nda şu an itibariyle 24 milyon 858 bin metreküp su kaldığını, doluluk oranının yüzde 45 olduğunu belirtti. Geçen yıl ocak ayında Çanakkale ve çevresinde etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle doluluk oranı yüzde 100’e çıkan barajın kapakları taşkın olmaması için açılmıştı.
Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, Atikhisar Barajı'nın kentin hem içme suyu hem de tarımsal sulama ihtiyacını karşıladığını belirterek, “Kentte günde 28 bin metreküp içme suyu tüketiliyor. Kış mevsimi olması nedeniyle şu an tarımsal sulama yapılmıyor. Ancak mayıs ayından itibaren tarımsal sulamaya da başlanınca sıkıntı kaçınılmaz görünüyor. Suyun tasarruflu kullanılması konusunda uyarılarda bulunuyoruz” dedi.